Autóval indul síelni?


Az utóbbi egy-két évben a síelők száma jelentősen emelkedett. A környező országokat rendszerint autóval keresik fel a síelők, ez azonban fokozottan veszélyes, hiszen a sípályákhoz rendszerint kanyargós, havas, lagyakos utakat kell leküzdeniük a síelni vágyóknak. A személyi sérülések kockázatait síbiztosítással, a gépjármű meghibásodását autós asszisztenciával lehet könnyíteni.

A téli útra gépjárművünket is készítsük fel. A kötelező biztosítás létét igazoló zöldkártyát ki kell váltani a biztosítónál. A gépjárművet töltsünk fel fagyállóval és a szélvédőmosóról se feledkezzünk meg. Külföldön már kötelező a téligumi használata és a magasabb területeken a hólánc is az lehet.

A személyi sérülések anyagi vonzatának terheinek elkerülésére olyan speciális utasbiztosítást köthetünk, amelyet a biztosítók kifejezetten a téli sportok szerelmeseinek fejlesztettek ki. Ezeket több néven találjuk meg, de mindegyikre a síbiztosítás ismérvei találhatók a fedezetekben. Ilyenek a felelősség-, baleset-, sporteszközbiztosítás, a mentés és kutatás fedezetei.

Baleset esetén az autó sérüléseire az Európai Baleseti Bejelentőt kell kitölteni, személyi sérülés esetén a síbiztosítási kötvényen található 24 órás magyar nyelvű asszisztencia segélyhívót kell feltárcsázni. Az orvosi ellátásokról minden jegyzőkönyvet és számlát meg kell őrizni.

Vissza