Az igazi luxus nyaralás: utasbiztosítás nélkül indulni útnak


Egy négytagú családnak az egy hetes utasbiztosítása extra kockázatok nélkül (extrém sport, síbiztosítás), mindössze 6-10 ezer forintba kerül, míg maga a nyaralás ennek a sokszorosába, mégis kockáztatnak sokan. Pedig a jogosulatlanul igénybe vett egészségügyi szolgáltatásokat akár évekkel később is behajtják!

Nincs a földön olyan ország, ahol az egészségügyi ellátások ne lennének iszonyatosan drágák. Függetlenül attól, hogy egy magas láz, vagy kéztörés, komolyabb esetet ne említsünk, meglepően sokba kerül támogatások igénybevétele nélkül. Az Unióban szóba jöhet az EEK kiváltása, de az sem fedez mindent, illetve plusz szolgáltatásokat sem tartalmaz.

Az EEK mindenkit arra jogosítja fel egy adott országban, amit az adott ország állampolgára is megkap alanyi jogon. Vannak olyan Uniós országok, ahol előre kell fizetni a kezelések díját, és a jogosultság igazolását követően kerülhet csak sor a minket megillető visszatérítésre. A legtöbb ország pedig már önrészes, ami a beavatkozások egy bizonyos %-át jelenti. Természetesen az EEK ezt sem fedezi.

Egy utasbiztosítás továbbá olyan hasznos szolgáltatásokkal is rendelkezik, mint a 24 órás telefonos segítségnyújtás, tolmács, poggyász-, és balesetbiztosítás és még tucatnyi elem, amelyek hasznossága a bajban mutatkoznak meg igazán. A díjakat és a biztosítók által kínált szolgáltatásokat az utasbiztosítás kalkulátorban tekinthetik meg.

Vissza