Az utasbiztosítás kockázatos országokba nem olcsó


Ha egy nagyon távoli országba megyünk, ahol nagy a fertőzés vagy a terrorizmus veszély, akkor egy oda kötött biztosítás drágább, mintha egy biztonságos nyugati országba utazunk. Az utasbiztosítás költségei függnek a desztinációtól, vagyis, hogy merre fogjuk tölteni azt a pár napot.

Ha Ausztriába megyünk nyaralni, akkor oda már szinte minimális összegen tudjuk megkötni az utasbiztosítást. Ha pl. egy arab országba utazunk, oda már akár háromszoros ár is lehet a napidíj mértéke. Éppen ezért jól meg kell gondolni azt, hogy merre utazunk.

Ha használjuk az utasbiztosítást kalkulátort, akkor mindig ki kell választanunk a legelső lépésként azt az országot, ahova megyünk.

Nézze meg ezen a honlapon, hogy milyen kondíciókkal lehet az egyes utasbiztosítási csomagokat igénybe venni. Ha nyaralni vagy telelni megyünk, akkor mindenképpen gondoskodjon a megfelelő feltételekkel rendelkező biztosításról.

Az Európai Unió tagállamaiban bizonyos jellegű ellátásra ingyen is van lehetőség, de a legjobban tesszük, ha kötünk biztosítást. Ha egy távoli országba megyünk, akkor nem szabad sosem megkockáztatni azt, hogy ne legyen biztosításunk, mert senki nem tudja, hogy mi történik. Esetleg orvoshoz kell-e menni vagy más történik, ami költségeket von maga után.

Vissza