Az utasbiztosítás olyan plusz kiadás, amin nem szabad spórolni


A külföldön eltöltött turista napok számának emelkedésével, nincs arányban a biztosítással fedezett napok száma. Sajnos nyílik az olló, egyre több a fedezet nélküli napok száma. Hiába történnek évről évre kisebb nagyobb visszhangot kapott külföldi balesetek, zéró hatással van az utasbiztosítás kötési szokásainkra.

Az utazók körülbelül harmada köt utasbiztosítást, ha külföldre megy. Mivel a magyaroknak fogalmuk sincs nemhogy a külföldi, de a hazai egészségügyi ellátásuk költségével, nem alakult ki bennünk az öngondoskodó ösztön.

Az utazók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a mobilon és a neten köthető biztosítások. Az utasbiztosítás kalkulátorral köttetett szerződések nem a legalacsonyabb színvonalúak, sokkal inkább a közép és felső kategóriákat választják. A neten olcsóbb, gyorsabb és akár azonnal indulással is köthető a biztosítás.

A válság kirobbanása óta, egyre nagyobb szerepet kap a bankkártyába integrált utasbiztosítás. Ezek a szolgáltatások csökkentett szinten, minimális fedezettel vannak ellátva, így mindenképpen mérlegelni kell az úticéltól függően, hogy az abban kínált térítések elegendőek lesznek-e egy baleset esetében.

A biztosítások díját befolyásoló legjelentősebb tényező egyre inkább abba az irányba mutat, hogy a díjak elérték a minimumot és emelkedés következik. A biztosítók által kínált fedezetek, az EUR/HUF árfolyam kedvezőtlen alakulásával egyre kevesebbet nyújtanak, ami az üygfeleket hátrányosan érinti.

Egy nyaralás alkalmával mindig reálisan mérjük fel az esetleges veszélyeket és hogy nekünk mire van szükségünk. Ezek tudatában kell kiválasztani a nekünk megfelelő utasbiztosítást. A tevékenység szerint rendkívül eltérőek mind a kockázatok, mind a díjak és a szükséges fedezet is.

A biztosítás elsőszámú feladata, hogy a betegség, vagy baleset következtében felmerült költségeket átvállalja a biztosítottól. Ezeken túl, jelentős szolgáltatásokkal is rendelkezik, mint például az asszisztencia, poggyászbiztosítás, jogvédelem biztosítás, felelősségbiztosítás.

Minden, a fedezetet érintő kiadásról a számlát meg kell őrizni. Nem csak egy komolyabb kórházit, hanem a kilátogató orvosét, vagy a gyógyszerészetben kapott blokkot is őrizzük meg, hiszen idehaza a biztosítónak igazolni kell a költségeinket.

A legjobb utasbiztosítás, soha sem egyenlő a legdrágábbal. A legmagasabb térítési limiteket és a legszélesebb spektrumú szolgáltatásokat az utasbiztosítás kalkulátorban az átlagdíjak környékén találjuk. Mindenképpen a választás előtt ellenőrizzük le a biztosítás szolgáltatásait és térítéseit.

Ráadásul a biztosítók maximálisan alkalmazkodnak a turisták igényeihez. Kezdetben az általános utazási biztosítást követően létrehozták a síbiztosítást, majd a búvárbiztosítást és az extrémsport biztosítást. Jelenleg a motoros utasbiztosításon dolgoznak a biztosítók. Itt minden speciális igényt, kockázatot figyelembe vettek és a fedezetek között megtaláljuk az igényeinkre a választ is.

Vissza