Bankkártyás utasbiztosítások


A legtöbb bankkártyához tartozik utasbiztosítás, de valyon mire elég? A bankok rendszerint egy szolgáltatóval kötnek szerződést, hogy a bankkártyájuk mellé biztosítást is kínáljanak az ügyfeleiknek. Természetesen nem jár "ingyen" minden kártyához utasbiztosítás. Általában a dombornyomott kártyák tartalmazzák ezt a szolgáltatást, de itt sem mindegyik.

Ezek az utasbiztosítások rendszerint az alapvető fedezeteket tartalmazzák, mint a baleset és betegség esetén történő gyógykezelés, poggyász-, és balesetbiztosítást. A biztosítás területi hatálya általában az egész világra kiterjed, de csak maximum 30 napig. A térítési összegek viszont nagyon alacsonyak, ami baleset esetén komoly hátrányt jelenthet, hiszen a felárat zsebből kell fizetni.

Egy utasbiztosítás kalkulátorral könnyen összehasonlíthatjuk a bankkártyás biztosításunk fedezeteit és térítési limitjeit és ha alacsonynak találjuk, egy személyre szabott szerződést is köthetünk néhány perc alatt, megfelelő paraméterekkel. A bankkártya utasbiztosításokat inkább az egy-két napos kiruccanásokra használhatjuk, de egy komolyabb egy hetes, vagy annál hosszabb nyaralás esetére egy személyre szabott utasbiztosítást érdemes kötni.

Vissza