Elkezdődött a síszezon


Mivel hazánkban nincs elegendő mennyiségű hó, ezért a síelők döntő többsége, külföldre utazik síelni. Jó, ha nem feledkezünk el a megfelelő utasbiztosítás (síbiztosítás) megkötéséről sem, még ha csak egy hétvégére megyünk is.

A legtöbben autóval indulnak útnak. A biztosítók kínálnak a gépjárművekre is asszisztencia biztosítást, amely segít, ha balesetet szenvedünk, vagy meghibásodik az autónk. A gépjármű zöldkártyáját ki kell váltanunk utazás előtt, amellyel igazolható, hogy érvényes KGFB-vel rendelkezünk idehaza.

Baleset esetén, függetlenül attól, hogy ki a hibás, csak azoknak a kára rendeződik gyorsan, akik CASCO biztosítással is rendelkeznek. A síbiztosításokhoz is adnak a biztosítók 24 órás asszisztenciát, amely segít, ha bajba kerülünk.

Mivel a sípályákon rendszeresek a balesetek, ezért rendkívül fontos, hogy az utasbiztosítás kalkulátor segítségével, a megfelelő síbiztosítás kerüljön kiválasztásra, mivel a biztosítás limitjei fogják meghatározni, hogy baleset esetén mennyit térít a biztosító, például a hegyimentésre, helikopteres mentésre, vagy kórházi kezelésekre.

Vissza