Felelőtlenség utasbiztosítás nélkül utazni


A betegségek és balesetek előfordulását nem lehet félválról venni, hiszen külföldön az egészségügy megfizethetetlenül drága. Aki utasbiztosítás nélkül szenved balesetet, vagy betegséget, az komoly bajban van. Az állam csak tipikusan a nagy visszhangot kiváltó esetekben segít a bajba került turistáknak.

Nem csak a komoly beavatkozást, műtétet igénylő esetek kerülnek megfizethetetlenül sokba, hanem az egyszerűbb törések, vagy lázas megbetegedések is elviszik a család spórolt pénzét. Az Unióban az EEK nyújt bizonyos védelmet, de az is kevésnek bizonyulhat egy súlyosabb ügyben. Az Európai Egészségügyi Kártya akkora fedezetet biztosít, mint a saját állampolgárának is nyújt az egészségbiztosítás.

Viszont minden esetben van vizitdíj, komolyabb esetekben pedig 5-10-20% önrész, ami egy műtét esetében komoly összeg lehet. De vannak olyan Uniós országok, ahol minden beavatkozás előre fizetős, és amennyiben jogosultak vagyunk az ellátásra, a minket megillető összeget térítik csak vissza később.

Az utasbiztosítással viszont nincsen ilyen gond. A szerződésben foglaltak alapján a térítési limitig azonnal helytáll és az egészségügyi ellátóközpontok is elfogadják mindenhol, míg az EEk-t csak a szerződött helyeken. Az utasbiztosítás viszont számos hasznos kiegészítő biztosítást és szolgáltatást is kínál, amely egy négy fős család egy hetes nyaralására elkért 6-8 ezer forint egyáltalán nem sok. A legfontosabb szolgáltatások a baleset-, felelősség-, és poggyászbiztosítás, a tolmács és a 24 órás magyar nyelvű asszisztencia. Az utazás biztosítási költségét az utasbiztosítás kalkulátorban pillanatok alatt ellenőrizhető.

Vissza