Ha nincs kötelező kampány, alig váltunk biztosítót


Az autósok mindegy negyede válthatna kampányon kívül biztosítót kötelező biztosítás kalkulátorral, mégsem teszik, sokkal kevesebben élnek a lehetősséggel, mint kampányidőszakban. Ennek oka elsősorban a felfokozott médiakampány hiánya.

A jelenlegi kötelező biztosítás törvényben előírtak szerint, a biztosítóknak a fordulónapot megelőző 50. napig ki kell küldeniük egy levelet a szerződőnek, amelyben tájékoztatják a következő évi díjról. Ennek ellenére sokan elmulasztják, hogy időben váltsanak mert még a novemberi kampány él a legtöbb autósban.

Ettől függetlenül, a fordulót megelőző 30. napig a felmondásnak be kell érkeznie a biztosítóhoz, ráadásul nem csak alsó, hanem felső korlátja is van már a szerződéskötésnek. A fordulónapot megelőző 60-30. nap között lehet szerződést bontani, írásban.

A váltás hiányának másik oka, hogy a díjak olyan alacsonyak, hogy a 10-30%-os különbség az éves díjban sem több pár ezer forintnál, ami nem elég ahhoz, hogy elérje az autósok ingerküszöbét. Ezt jól példázza, hogy a szerződők döntő többsége a plusz kedvezményért az éves díjfizetési módot választja, mivel fél, egy benzintanknyi a biztosítás éves díja.

Vissza