Helyre rázódik az utasbiztosítás piac, de még mindig sokan utaznak nélküle


Az utasbiztosítás díjbevételek 2011-ben elérték a válság előtti szintet, de a statisztikák szerint még mindig sokan utaznak biztosítás nélkül külföldre. Ez az utazó réteg jellemzően egy-két napra hagyja el az országot. A legtöbben ilyenkor az út rövidsége miatt azt gondolja, nem érheti baj az úton.

Az utasbiztosítás kalkulátorral számos biztosító, három-négy kategóriás termékéből választhatnak az utazók, akár egy napra is. A biztosítók változó limiteket kínálnak és egyre több olyan kiegészítő szolgáltatást, amely baleset vagy betegség esetén hasznos lehet.

Utasbiztosítás kötésnél sose a díj legyen a legfontosabb szempont. Először a térítési limiteket vizsgáljuk meg, különösen akkor, ha a tengerentúlra utazunk,  ivel az egészségügyi költségek kiugróan magasak az USÁ-ban.

Ezt követően az utazás időtartama is szempont, mivel minél hosszabb az utazás, annál nagyobb a valószínűsége egy egészségügyi problémának. Végül pedig fontos figyelembe venni, hogy végzünk-e valamilyen sporttevékenységet.

A búvárkodás, vadvízi evezés, siklóernyőzés mind megemelik a baleseti rizikófaktort, nem beszélve a drága felszerelésekről, melyeket szintén biztosíthatunk.

Ezt követően nézzük csak az utasbiztosítás díját, mert ez az adat önmagában semmit sem jelent, a legolcsóbb és a legdrágább díj között alig van különbség napi szinten. A lényeg, hogy betegség, baleset és poggyászkár esetén a legmegfelelőbb térítést kapjuk.

Vissza