Itt a síszezon, mégis kevés az utasbiztosítás kötés


Általánosságban elmondható, hogy a sípályákon napi rendszerességgel történnek többé kevésbé súlyos balesetek, amelyek orvoslására szükség van a kórházi beavatkozásra.

Ez önmagában is drága mulatság, de ha szános, netán helikopteres mentésre is szükség van, akkor a családi kasszát évekre előre is kiüríthetjük.

A felmérések alapján, a síelők harmada köt síbiztosítást, pedig nagy bajba kerülhetünk egy baleset során, mivel a mentősök első kérdése, hogy van-e utasbiztosításunk.

A síbiztosítások csomagtól és persze a díjtól függően is rengeteg költséget spórolnak meg nekünk, viszont már napi 500-600 forinttól lehet biztosításunk.

Az utasbiztosítás kalkulátor segítségével a biztosítók csomagjait és a hozzájuk tartozó szolgáltatási szinteket is ellenőrizhetjük és online kedvezményt is kapunk. A biztosítási kötvényt a fizetés után azonnal megkapjuk és akár SMS-ben is magunkkal vihetjük.

A legtöbb síelő budapesti és gépjárművel közelíti meg a helyszínt. Az utazás idejére van lehetőség a gépjárműre asszisztenciát kötni az utasbiztosítás mellé, amely baleset vagy meghibásodás esetén segít.

Az EEK sajnos síelésnél szinte semmilyen fontos költség megtérítésére alkalmatlan, így nem igazán javasolható, hogy útnak induljunk csak a kártyával. Például nem téríti a hozzátartozók ki vagy hazautazását, telefonköltséget, kórházi önrészt, helikopteres és/vagy szános mentés költségét, de a sífelszerelésről, síbérletről, másik személynek okozott anyagi és/vagy testi károk megtérítéséről ne is beszéljünk.

Vissza