Januárban indul a síturizmus


A két utolsó téli hónapban megnövekszik a síbiztosítások iránt az igény, de érdemes átgondolni, hogy mit tud egy ilyen szolgáltatás az EEK és a bankkártya utasbiztosítással szemben. A sípályákon mindig történnek balesetek, ebből kell kiindulni akkor, amikor tervezzük az idei évre a síutat.

Balesetre ritkán gondolunk induláskor, de az utasbiztosítás kapcsán azonnal a komoly gyógykezelések költsége jut az eszünkbe, pedig egy síbiztosítás számtalan egyéb kisebb, de hasznos szolgáltatással rendelkezik.

Mit is fedez egy biztosítás, ha komoly gond van?

A fenti költségek azonnal milliós tételeket jelentenek, melyeket nem fedez más, csak megfelelő biztosítás. A biztosítók egyes szolgáltatásaikat felső limitkorláttal adják, amelyről szintén érdemes tájékozódni szerződés előtt. A felelősségbiztosítás szükségességével kevesen vannak tisztában.

A síbiztosítás felelősségbiztosítása akkor merül fel, ha mi okozunk harmadik félnek anyagi és/vagy egészségügyi kárt. Az osztrák síelők nem véletlenül rendelkeznek balesetbiztosítással... Külföldön, ha a sípályán balesetet okozunk, akkor meg kell téríteni a vétlen félnek okozott kárát a felszerelésében, a gyógykezelésének teljes költségét a rehabilitációt is beleértve és a munkából való kiesést.

Az olyan szolgáltatások is jól jönnek baj esetén, amelyekre nem is gondolnánk. A 24 órás magyarnyelvű asszisztencia mindig elérhető, gyors tájékoztatást nyújt és ha kell segít tolmácsolni is. Mivel a sípályákat kivétel nélkül mindenki autóval közelíti meg, érdemes lehet az autós asszisztencia szolgáltatás is. A felszerelésünkben esett károkat is térítik egyes biztosítók, de a poggyászbiztosítás minden szerződésben szerepel.

Amivel sokan nincsenek még tisztában, hogy az EEK olyan szolgáltatás, amely csak arra jogosít bennünket, amire az adott ország állampolgára is jogosult. Ott pedig szinte minden szolgáltatás fizetős 100%-ban, kivéve a gyógykezelés, de önrész ott is van.

A bankkártya mellé csatolt utasbiztosítás szinte semmire nem elég egy síbalesetnél. Alacsonyak a limitek, ráadásul a kockázatok sem a síelés veszélyeihez lettek igazítva.

Vissza