Még mindig vannak olyan kamikázék, akik utasbiztosítás nélkül nyaralnak


A szegény országok egészségügye sem olcsó, így ha rászorulunk, utasbiztosítás nélkül bizony könnyen pórul járhatunk. A nemzetközi egyezmények lehetővé teszik a jogosulatlanul igénybevett szolgáltatások költségének a behajtását.

Többen támaszkodnak az Európai Egészségügyi Kártya rendszerére, de ez nem jelent teljes fedezetet és nincs hozzá semmilyen szolgáltatás sem. Az EEK annyit biztosít nekünk az Unió keretein belül, amit az adott ország a saját állampolgárának is nyújt. Nyugaton szinte mindenhol van vizitdíj, önrész a műtétekhez és egyes helyeken előfinanszírozás. Ebben az esetben a költségeket ki kell fizetni és a jogosultság ellenőrzését követően van lehetőségünk visszakapni a minket megillető költségeket.

Ráadásul baj esetén egy utasbiztosításhoz képest semmit sem kapunk pluszban. Míg egy utasbiztosítás díj egy családnak nem több mint 6-8 ezer forinttól elérhető egy hétre, addig kapunk plusz szolgáltatásként tolmácsot, telefonos asszisztenciát, poggyász-, és felelősségbiztosítást valamint balesetbiztosítást is. A legfontosabbakon túl, természetesen még számos szolgáltatás jár a díjért cserébe, amit az utasbiztosítás kalkulátorban mindenki megtekinthet, aki utazni szándékozik.

Vissza