Mire elég egy bankkártyához csatolt utasbiztosítás?


A nyári szezon elindulásával nem árt, ha tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel. A pénzintézetek gyakran csatolnak a bankkártyáikhoz kiegészítő szolgáltatásként utasbiztosítást is. Ezek az utasbiztosítások rendszerint alacsony limiteket és csökkentett szolgáltatásokat kínálnak a bankkártyához, így maximum rövidebb 1-2 napos kiruccanásokra elegendőek.

A bankkártya utasbiztosítások szolgáltatásainak kibővítését több biztosító célba vette már, és kiegészítő utasbiztosítást kínálnak rendkívül kedvező áron, mivel itt már az alapt a bankkártya biztosítja. Ilyen termék a például az Allianz Biztosító BK utasbiztosítása is, amely első volt a piacon.

Ahhoz, hogy nyugodtan felhasználjuk, vagy elvessük a bankkártyához csatolt utasbiztosítást, először tekintsük át mit is tartalmaz a termék. Milyen fedezeti szolgáltatásokat kínál, mekkora fedezeti limiteket ad egyes káresetekben és mely országokban érvényes egyáltalán, de időkorlátot is tartalmazhat, amely lehet 5, 7, vagy 10 nap is.

A teljesség jegyében a leghasznosabb, ha az utasbiztosítás kalkulátorban a díjtáblázatnál megtekintjük a biztosítók szolgáltatásait és térítési limitjeit egy táblázatba gyűjtve. Az igényeink teljes birtokában tudjuk csak eldönteni, hogy melyik biztosítás lesz a legjobb a tervezett úthoz, hiszen egy-egy tengerentúli országban a nyugat-európai egészségügyi árakhoz képest is horrorisztikusak a díjak, ráadásul a haza utazás sem egyszerű, ha komolyabb baj történik.

Ezért egy kanadai vagy amerikai útra a lehető legmagasabb fedezetet és a legszélesebb körű szolgáltatásokat kínáló utasbiztosítást érdemes választani, a díjtól függetlenül. Eleve egy ilyen út költsége mellett, a biztosítás díja az 1%-ot sem éri el. Az sem mellékes, milyen tevékenységet fogunk a nyaralás alkalmával végezni. Sportolás esetén szintén indokolt a maximális biztonság, biztosítottság igénylése, például már a síelés, búvárkodás vagy paplanernyőzés és rafting esetén is.

Ettől függetlenül, egy tengerparti, vagy városnéző utasbiztosítás szintén más megfontolást igényel, főleg, ha Európában történik. Itt már érdemes a fedezeten és a szolgáltatáson kívül az árat is nézni, mivel itt már érvényesül az a tétel, hogy nem a legdrágább a legjobb. Rendszerint a középmezőny tartalmazza a legjobb termékeket, bár itt is ügyeljünk arra, hogy a díj legyen az utolsó amit nézünk, bármennyire is szeretnénk spórolni.

Vissza