Népszerű az utószezon


A nyárnak lassan vége, mégis a szabadságra indulók közül, minden második turista szeptemberre veszi ki a szabadságát. Ilyenkor az idő még elég meleg a tengeri fürdőzésre, az árak viszont a felére esnek, ráadásul a tumultus is alábbhagy ebben az időszakban. Az utazási irodák utasbiztosítás kínálatán túl, érdemes még tisztában lennünk más ajánlatokkal is.

Az utazók könnyedén összehasonlíthatják az ajánlatokat az utasbiztosítás kalkulátor segítségével, hiszen az irodák egy biztosítóval szerződve, egy terméket kínálnak, ami nem biztos, hogy az igényeinkhez igazodik. A turisták, amikor meg kell fogalmazni az elvárásaikat egy biztosítással kapcsolatban, azonnal a díj jut elsőnek az eszükbe. Ezzel szemben viszont érdemes felmérni az igényeket, hogy milyen szolgáltatásokat szeretnénk kapni, majd ezekhez kiválasztani a megfelelő térítési limiteket. Csak ezek után nézzük meg az egyes ajánlatok díját és válasszuk ki a legjobbat!

A hazai szállásadók növekvő keresletről beszélnek, amely a válság miatt következhetett be. Európát minden harmadik utazó választja, ezen belül is Olasz-, Horvát,- és Görögország van az élen. De népszerű a Földközi tenger partján fekvő Egyiptom, Tunézia és Marokkó is. A tengerentúlon az USA a sláger. Az úticéltól függően vegyük figyelembe, hogy az egyes országokban milyen költsége van egy-egy egészségügyi ellátásnak.

A világ legdrágább egészségügyével az USA, Kanad és Izrael rendelkezik. Ide a legmagasabb térítési limittel rendelkező utasbiztosítással érdemes nekivágni, különösen, hogy átlagosan egy hetet töltünk külföldön.

A több napra utazók szinte kivétel nélkül rendelkeznek valamilyen biztosítással, ami az öngondoskodás fontosságát mutatja, de még a biztosítások szerkezetén érdemes volna javítani. Az utazók közül körülbelül 15%-ra tehető azoknak a száma, akik csak egy EEK-val, vagy bankkártya utasbiztosítással indulnak útnak. Akik nem városnézegetéssel, vagy fűrdőzéssel töltik az idejüket, hanem valamilyen sportot űznek, mindenképpen valamilyen extrémsport biztosítást, vagy búvárbiztosítást válasszanak maguknak. Akik autóval indúlnak útnak, gondolják meg az autós asszisztencia szükségességét, amely rengeteg sígítséget kínál egy meghibásodás vagy baleset során.

Vissza