Síbalesetek ellátása az Unión belül


Az Unió országaiban lehetőségük van a magyar síelőknek is igénybe venni a külföldi egészégbiztosítási szolgáltatásokat baleset vagy betegség esetén. Természetesen EEK birtokában és a saját állampolgárokkal megegyező feltételekkel, síbiztosítás nélkül.

A nyugati síparadicsomok teljesen fel vannak készülve a balesetek ellátására, a kutatás-mentésre lavina, vagy csonttörés esetén. A gyors kórházba jutást mentőhelikopterrel biztosítják a sérültek részére.

A legtöbb szolgáltatás önrészes, illetve teljesen térítendő az ottani állampolgároknak is, így nem meglepő, hogy ott mindenki rendelkezik felelősségbiztosítással és balesetbiztosítással is. Mivel ha baleset okozói vagyunk és anyagi, testi kárt szenvedett el a másik fél, ott a munkából való kiesést és a felszerelésben történt károkozást is meg kell fizetni.

Mivel egy rossz mozdulattal lehet milliós károkat okozni és elszenvedni az EEK birtokában is, érdemes kötni síbiztosítás, vagy extrémsport biztosítás szerződést az utasbiztosítás kalkulátor segítségével.

Az EEK csak arra jogosít fel minket külföldön, amit az ottani állampolgárok is igénybe vehetnek. Például a kórházi napidíjat fizetni kell, csak oda mehetünk, ahol az OEP szerződésben áll, csak a sükséges orvosi kezeléseket fizeti.

Ezzel szemben a síbiztosítás  számos szolgáltatást is kínál és szinte mindent térít: tolmács, asszisztencia, felelősségbiztosítás, rokkantság, hozzátartozó szállása és utaztatása, utazás meghosszabbítása, bárhol igénybe vehető az egészségügyi szolgáltatás, poggyászbiztosítás.

Vissza