Síbiztosítás nélkül egy métert se


A biztosítók egyre inkább az utazók igényeihez igazítják az utasbiztosításokat, így nem igazán van olyan terület, amely ne lenne lefedve megfelelő fedezetettel ellátott biztosítással. A lejtőkön semmiképpen nem érdemes síbiztosítás nélkül útnak indulni.

Tíz évvel ezelőtt még nem voltak a síelők ilyen kivételezett helyzetben, hiszen a hagyományos utasbiztosítások egy sípályán keletkezett baleset esetén, a károk és a felmerült költségeg zömére nem nyújtott fedezetet. Azóta megjelentek a biztosítók egyedei termékei, mint az EUB Sí-Extra, az Uniqa SuperG+, vagy az Allianz Télisportok síbiztosítások.

Ma már minden nagyobb biztosító rendelkezik kifejezetten snowboardosoknak és síelőknek kifejlesztett termékekkel, amelyek a hagyományos módozatoknál drágábbak 25%-al, de a fedezetek kifejezetten a sípályán felmerülő kockázatokra kínálnak biztonságot. A síbiztosítások szintén két-három fokozatban választhatók, amelyek leginkább a térítési limitek nagyságában térnek el, de néhány szolgáltatás is bekerül pluszban a magasabb díjú termékekbe.

A síbiztosítások tartalmazzák a szános és a helikopteres mentést, illetve a kutatás költségét is, de felelősségbiztosítást is adnak, amennyiben másnak okoznánk kárt. A feltételekkel viszont jó, ha tisztában vagyunk, mert például ha elhagyjuk a pályát, a térítésből a legtöbb biztosító ki is zárhat bennünket.

Amelyik biztosítás nem tartalmazza az alábbi szolgáltatásokat, azokat jobb elkerülni és tovább keresgélni:

Ami rendkívül fontos még, az a térítési limitek összege. A síbiztosításon egy család tud spórolni 5-10 ezer forintot, ha az olcsóbbat választja, de egy komoly balesetnél nem mindegy, hogy a térítési limit 15, vagy 30 milliós.

Vissza