Síbiztosítással a biztonságért


December közepe tájékán mindenki eldöntötte már, hogy az idei síszezonban hova utazik, mégis, az utasbiztosítás kötést rendszerint a végére hagyják éskevesen tudják, hogy is kell helyesen választani a széles kínálatból. Kétféle utazó van, az egyikük megveszi a legdrágább utasbiztosítást, hogy biztonságban legyen, a másikuk pedig a legolcsóbbat, hogy spóroljon.

Kevesen tudják, mit is nézzenek, ha szerződést szeretnének kötni. A legjobb szolgáltatások ráadásul a legek között helyezkednek el félúton. A biztosítók rendelkeznek a tevékenységeknek megfelelő termékekkel, így már lehet kötni síbiztosítást, snowboard biztosítást és extrémsport biztosítást is.

Az utasbiztosítás kalkulátor segítségével könnyen össze tudjuk hasonlítani a biztosítók szolgáltatásait. Mit kell nézni? Síeléshez mindenképpen szerepelnie kell a tevékenységre jellemző kockázat fedezetének a szabályzatban. Ilyen a kutatás, a hegyi és helikopteres mentés, a felelősségbiztosítás, a sportfelszerelés biztosítása és a kórházi gyógyellátás. Ezen túl, érdemes a limitek nagyságát előtérbe helyezni és a magasabb limiteket nyújtó biztosító termékét választani.

A biztosítók nem fedezik a versenyzést, mivel ilyenkor a szükségesnél több kockázatot vállanak a síelők, amely megugró baleseti aránnyal párosul. Ilyen szándék esetén, alaposan kell tájékozódni a biztosítóknál. A szimpla síelésnél a biztosító a kijelölt helyen történt balesetet biztosítja, így, ha letérünk a pályáról -függetlenül attól, hogy ideiglenesen lezárt pályaszakasz, vagy síelőktől elzárt rész-, nem fedezi az ott történt baleseteket.

Még mindig sokan hisznek az EEK-ban. Sajnos, ha baj van, szinte semmire sem elég, hiszen rengeteg költséget kell fizetnünk, ha mentésre, vagy kórházba kerülünk. A bankkártya biztosítás sem elegendő, hiszen az egy csökkentett szolgáltatásokkal rendelkező termék, itt viszont egyedi, speciális termékre van szükség.

Amit még érdemes figyelni, az a poggyászbiztosítás, a betegség esetén történő ellátás és az autós asszisztencia, mivel szinte mindenki autóval közlekedik a szállás és a pálya között.

Vissza