Sokan csak most indulnak nyaralni


A magyar turisták zöme szeptemberben indul az Adriára, vagy a Földközi tenger egy szigetére, kihasználva az olcsóbb utakat. Nem árt odafigyelni továbbra is a részletekre és ha az utazási iroda utasbiztosításai közül választunk, hasonlítsuk össze a szolgáltatásokat online más biztosítók ajánlatával.

Az utazási irodák általában egy biztosítóval vannak leszerződve és csak az ő termékeit kínálják, megfosztva a választás lehetőségétől az utazókat. Bár a válság elhúzódása miatt egyre többen töltik Magyarországon a szabadságukat, a nyaralók legalább harmada Európán belüli úticélt választ. A leggyakoribbak Horvátország, Olaszország, Görögország, Afrikában Tunézia, Marokkó és Egyiptom, míg a tengerentúlon az USA.

Az utazók átlagosan egy hetet töltenek külföldön, ami elengedhetetlenné teszi az utasbiztosítás kötését. Már Nyugat-Európa is rendkívül drága egy baleset vagy betegség esetén, de a világ legdrágább egészségügye az USA-é, Kanadáé és Izraelé.

Az utasbiztosítás nélküli nyaralások száma rendkívül alacsony szinten van, az utazók tudatosan gondoskodnak már a biztonságukról. 15% körülire tehető azok száma, akik EEK-t, vagy a bankkártyához kapcsolt utasbiztosítást használják külföldön. Az EEK-nál ellenőrizni kell, hogy a célország milyen egészségügyi szolgáltatásokat térít és milyen mértékben. A bankkártya utasbiztosítása pedig milyen limiteket és szolgáltatásokat tartalmaz, illetve mely országokra érvényesek.

A biztosítók közül egyre többen kínálnak EEk-t kiegészítő biztosítást, mint például az Allianz EEK, vagy az EUB EEK utasbiztosítása. A legtöbben ugyan a vízparti és a városnézegetős utakat választják, de sokan töltik a szabadságukat aktív pihenéssel. Számukra a biztosítók már külön búvárbiztosításokat, vagy extrémsport biztosításokat kínálnak, speciális szolgáltatásokkal és emelt térítési limitekkel.

Az autós utaknál számolni kell a gépjármű műszaki hibájával, vagy valamilyen káresettel. A biztosítók autós asszisztenciát is kínálnak egyes termékekhe, amely nagyban könnyíti meg az utazók kényelmét, ha bármi baj történne.

Az utazók majd fele választja az online utasbiztosítás kalkulátort, ahol a biztosítás díját, a biztosító társaság ismertségét (bizalmi faktor) nézik. Ezzel szemben azt javasoljuk, hogy a térítési limiteket válasszuk meg helyesen az úticél alapján, míg az igényeinknek megfelelő szolgáltatásokat rangsoroljuk és csak ezt követően nézzük a biztosítás díját.

Vissza