Több az utasbiztosítás, de rövidebb időre


A síszezon után több biztosító kalkulációt végzett, miszerint többen kötöttek utasbiztosítást, de rövidebb időre. Úgy vélik, hogy ugyanez a tendencia várható a nyári időszakra is. A tavalyi időszakban a síelni vágyók átlagosan egy hétre indultak, az idén viszont 3-4 napra tehető ez az időszak.

Az úti célok is megváltoztak. A repülővel elérhető síparadicsomok, mint úti cél megszűnt, viszont Ausztria a közelség miatt felélénkült.

A várakozások azt mutatják, hogy a nyári időszakban is azok az úti célok lesznek a kedveltek, melyeket busszal vagy gépkocsival lehet elérni.

Sőt megjelent a külföldi utak magyar útra való kiváltása is. Ez mutatja is a balatoni szállodák megnövekedett foglalásai is. A magyarországi utazásokra nem kötnek utasbiztosítást, de abban reménykednek a biztosítási szakemberek, hogy megnövekedik a nyár beköszöntével a külföldi nyaralási kedv is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a családok kivárnak és az utazás előtt 2 héttel döntenek és inkább az Interneten foglalnak szállást, mint utazási irodán keresztül. Azok az online biztosítók járnak jól, akik olcsón jobb utasbiztosítást tudnak nyújtani.

Vissza