Több millióba kerülhet, ha spórolunk az utasbiztosítással


A magyarok többsége még mindig utasbiztosítás nélkül utazik, amely esetében egy balewset vagy betegség egészségügyi ellátása milliós tételbe kerül, amelyet a megfelelő állami szervezetek akár évekkel később is behajtanak.

A nyári hónapokban rendszeresen érkeznek pórul járt utazókról, akik utasbiztosítás nélkül utaztak és egy baleset következtében megoldhatatlan anyagi helyzetbe kerültek, amit rendszerint az állam old meg. A legköltségesebb esetek, amikor sebészeti beavatkozásra van szükség, vagy a gépjármű lerobban.

A turisták természetesen nem tudják utasbiztosítás hiányában kifizetni a kórházi számlát, amelyek több milliós összegeket is tartalmazhatnak. A külföldi egészségügyi rendszer pedig akár évekkel később is, de behajtja az ellátás összegét.

Sokan indulnak saját gépjárművel a közeli Adriára. A gépjármű meghibásodása esetén, a szállítás, szervíz és alkatrészköltség nem csak felemészti a nyaralásra szánt összeget, hanem rendszerint jócskán meg is haladja azt. A gépjármű asszisztencia lényeges segítség lehet autós utakon, amelyek díja a napok számától és a gépjármű korától függ és az utasbiztosítás kalkulátorban ellenőrizhető.

A legnagyobb gond az egynapos utakkal van. Rendszereint az egész család indul bevásárolni a határmenti települések közelébe. Ők egyáltalán nem vásárolnak utasbiztosítást, pedig baleset velük is történhet. Ők az interneten könnyen és gyorsan választhatnak a legjobb díjakból, de először a szolgáltatások színvonalát kell nézni, s csak ezt követően a díjakat.

Ma már szinte minden lakos rendelkezik bankkártyával. A kártya mellé rendszerint utasbiztosítást is kínálnak, de utazás előtt érdemes a bankkártya utasbiztosítás szolgáltatásait és térítési limitjeit ellenőrizni, továbbá, hogy mely országokra terjed ki, mennyi időre érvényes, ha végzünk sporttevékenységet, az azzal járó veszélyekre kiterjed-e. A szakemberek az ilyen utasbiztosításokat a rövid idejű külföldi tartózkodásokhoz ajánlják.

A bankkártya utasbiztosítása mellé érdemes egy hagyományos biztosítást is kötni, mivel a térítési limitek ilyen esetekben összeadódnak, kivéve azokat a termékeket, amelyek a bankkártya biztosítására épülnek, mint például az Allianz Biztosító BK utasbiztosítása.

 

Vissza