Utasbiztosítás kötési tippek


Magyarországon a lakosság nagyobb része spórol az utasbiztosításon. Pedig egy biztosítással milliókat spórolhat meg egy külföldön történő baleset során. Sok ügyfél még mindig az árakat figyeli és az olcsóság szerint dönt. Nem is tudja, hogy milyen károkra van fedezet.

- A telefonos asszisztencia mára már egy alapszolgáltatás, mely éjjel nappal elérhető. Nem csak baleset során hívható, de segítséget nyújt tolmácsolásban, betegszállításban, rendőrhívásban, autómentés és haza szállítás kapcsán is, sőt rablás miatt is. Nem beszélve a szálláskeresésben, pénzváltással kapcsolatban nyújtó segítségéről. Tehát a telefonszámot érdemes a telefonunkba rögtön beírni és a biztonság kedvéért egy olyan helyre is, ahol bármikor elérhetjük.

- Akár egy napos útra is megköthetjük biztosításunkat. Ha csak egy napra is utazunk el, akár egy rokonlátogatásra és az a határon túlra esik, akkor is megtörténhet a baj. Legyen az egy váratlan baleset, vagy lopás. Érdemes utasbiztosítást kötni, hogy ne legyünk kiszolgáltatott helyzetben egyik pillanatról a másikra.

- Minden országban más kockázati limit. Minden utasbiztosítás tartalmazza a poggyászbiztosítást, a balesetbiztosítást, az életbiztosítást és a betegbiztosítást. A biztosítók minden esetben más kockázati limitet irányoznak elő, más és más ország esetében. Így az orvosi vagy más költséget térítik meg. Nagy limithez nagyobb a költség is. Külföldön az orvosi ellátások is magasabb díjakkal rendelkeznek. Ezért fontos, hogy utasbiztosításunkat úgy kössük meg, hogy tudatában legyünk, hogy egyes országokban vagy kontinenseken nagyon eltérő orvosi díjak vannak, tehát inkább magasabb díjú utasbiztosítást kössünk. Aki Angliába vagy a Benelux államokba tervezi útját, annak legalább 20 millió Ft-os limitet ajánlanak a biztosítók, mert az ottani orvosi ellátás nagyon drága.

Felelősség biztosítást is jó, ha kötünk, ugyanis arról hajlamosak vagyunk elfeledkezni, hogy akár mi is okozhatunk balesetet. Egy biciklis baleset során nem csak az orvosi ellátást kell nekünk fizetni, hanem az utólagos rehabilitációját a sérültnek. Vagy akár egy hotelszobában hagyott égő cigaretta miatt nekünk kell az újjáépítést is fizetni. Tehát plusz költséggel milliókat spórolhatunk meg pénztárcánknak utasbiztosítással.

Vissza