Utasbiztosítás nélkül ne induljunk útnak


Ne induljunk útnak utasbiztosítás nélkül! Persze teljesen más biztosításra van szüksége annak, aki csak a tengerparton szeretne pihenni, mint annak, aki extrém sportot akar űzni. Ez nem baleset megelőzés, de nyugodt pihenést biztosít számunkra.

Az utasbiztosítás kötését azzal határozzuk meg először is, hogy mi az úti cél. Általános biztosítás elég annak, aki a tengerpartra szeretne menni vagy várost nézni, de aki kenuzni vagy barlangászni szeretne, annak érdemes olyan bővített változatot kötnie, amelyben a sportolás alkamával bekövetkezett balesetekre is kiterjed.

Az úticélnál fontos figyelembe venni az ország egészségügyi ellátásának minőségét és árait. Ha az ellátás nagyon drága, akkor érdemes a biztosítást úgy megkötni, hogy korlátlan összegig térítsen a biztosító. Így ha komolyabb a betegség vagy sérülés az összeg miatt nem kell aggodalmaskodnunk.

Természetesen az egyéni igényeket is figyelembe veszik a biztosítók. Különféle csomagokat állítanak össze, melyekből a számunkra legmegfelelőbbet kiválasztahtjuk.

Az utabiztosításon kivül az egészségkártyával is útnak indulhatunk, de tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, hogy nem mindenhol fogadják el és nem minden orvos. Ezenkívül nem minden orvosi ellátásra használhatjuk. Ezzel szemben az utazási biztosítással mindenhol ellátnak minket.

Egyre többen kötnek online utasbiztosítást. Egyszerű, kényelmes és pár perc alatt megköthetjük. E-mailben pedig meg is kapjuk a kötvényünket, sőt jelentős kedvezményeket is kaphatunk.

Vissza