Utasbiztosítás nélkül nemcsak kockázat, de óriási felelőtlenség utazni


Sokan úgy gondolják, hogy az utazási költségek mellett az utasbiztosítás spórolásként szolgálhat, így ez nélkül hagyják el otthonukat, azonban ez nem csak, hogy nagy kockázat, hanem óriási felelőtlenség is, hisz soha nem tudhatjuk, honnan leselkedik ránk baj, így utasbiztosítás nélkül akár milliókra is rúghatnak a költségek.

Azonban manapság már semmisem jelenthet akadályt, hisz modern világunkban a biztosítási piac széleskörű ajánlatokat szolgál, minden elképzelhető katasztrófára. Különböző utasbiztosítások közül választhatunk, extrém vagy különleges helyzetekre is, egyénre szabva.

A mostani adatok szerint az utasbiztosítást kötők 92 százaléka a legmagasabb és egyben legdrágább besorolású utasbiztosítást keresi, melyek korlátlan fedezetet nyújtanak. Fontos és tanulságos az tény, hogy szerződéskötés esetén az ügyfelek legnagyobb százaléka nem olvassa el a szerződés tartalmát, így nincsenek tisztában a feltételekkel, hogy baj esetén szabályoknak megfelelően járjon el, ellenkező esetben a biztosító nem fizet.

Alapszabályként szerepel, hogy baj esetén a lehető leghamarabb fel kell vennünk a kapcsolatot a biztosítónkkal. A hosszabb távú utak során a kiutazók 90 százaléka köt utasbiztosítást. Bármelyik szerződés mellett is döntünk előtte érdemes alaposan informálódni a biztosítási piacon, sőt igénybe venni az utasbiztosítás kalkulátor segítségét is, mely pontos és megbízható adatokat szolgál számunkra, így biztosan a nekünk legmegfelelőbb szerződést köthetjük meg.

Vissza