Utasbiztosítás, plusz EEK


Az utasbiztosítások mellé érdemes kiváltani az ingyenes EEk-t, ha biztosra szeretnénk menni. Pusztán az EEK-val nem szabad elindulni, mert a nyaralóhelyek közelében nem lehet könnyen az OEP-pel szerződött orvost találni.

Sokan vállalják még mindig a felesleges kockázatot és utasbiztosítás nélkül vágnak neki a pihenésnek, csupán a turisták 35%-a köt megfelelő biztosítást. A legtöbb szolgáltatást nem fedezi az EEK sem és minden egészségügyi beavatkozás százezrekbe, de akár milliókba is kerülhet.

Az EEK csak a szerződött orvosoknál lehet használni és a legtöbb szolgáltatásra nem, vagy csak önrésszel tudjuk felhasználni. Így önmagában ez sem jelent teljes védelmet. Ma már több biztosítási termék kombinálható az EEK-val, amely kiegészíti az EEK hiányosságait, ezzel olcsóbban köthető utasbiztosításhoz jutunk.

Az utasbiztosítás kalkulátorral érdemes körbenézni a termékek között, hiszen komoly díjeltérések mögött a fedezetek is eltérnek, és bár meglepően hangzik, nem a legdrágábbak a legjobbak. A díj önmagában nem lehet befolyásoló tényező a döntésünk meghozatalában, mindenképpen először a szükséges fedezeteket határozzuk meg, majd azt követően nézzük meg, mely termékek jöhetnek szóba ez alapján. A rostán fennakadt utasbiztosításokból kell, a megfelelőt kiválasztani, akár a díj alapján.

Vissza