Utazom. Kössek utasbiztosítást?


Elképzelhetetlen összegeket kell fizetni egy baleset, sérülés vagy betegség esetén. Olcsó egészségügyi ellátás nincs, csak drága és még drágább. Hatalmas kockázatot vállal az, aki utasbiztosítás nélkül utazik külföldre, hiszen egy-egy kezelés óriási összegeket emészt fel, amely akár az egész családot eladósíthatja évekre.

A kisebb betegségek is felemészthetik a család nyaralásra félretett pénzét, pedig egy hétre köthető családi biztosítás nem haladja meg a 10 ezer forintot sem. A külföldi utazáshoz, a biztosítás mellé is érdemes kikváltani az EEk-t, amely sok lehetőséget biztosít, bár költség nélkül azt sem tudjuk sok esetben felhasználni, hiszen mindig az adott ország egészségügyi szabályai vonatkoznak ránk is.

Az utasbiztosítás a baleset, betegség esetén kívül számos hasznos szolgáltatást kínál. Ilyenek a poggyászbiztosítás, a balesetbiztosítás, vagy a hozzátartozók ki, illetve hazautaztatása. Ráadásul több Uniós tagállam is van, ahol a biztosítottaknak meg kell előlegeznie a kezelések költségét, amelyet jogosultság esetén a TB térít vissza. Az utasbiztosítás kalkulátorral mindenképpen érdemes a díjakról tájékozódni.

Vissza