Vissza esett az utasbiztosítás kötések száma


A külföldre látogatók között ismét csökkenő tendenciát mutat az utasbiztosítás kötések száma. A turisták a korábbi tendenciával ellentétben ismét a minél kisebb térítési limiteket tartalmazó utasbiztosítások felé fordult, azaz a biztosítás díja ismét egyre inkább előtérbe került.

A külföldre utazók durván fele rendelkezik valamilyen védelemmel, de valójában csak harmaduk köt utasbiztosítást. Sokan még mindig nem használnak utasbiztosítás kalkulátort, ha rövid időre mennek egy szomszédos országba. Jellemzően a hosszabb kinttartózkodás esetén, illetve a családosok és az extrém sportok szerelmesei kötnek biztosítást.

Az utazók ötöde a bankkártyába épített biztosítást kívánja használni, ha baj történne. Ezek viszont rendszerint kevés fedezetet tartalmaznak, azokat is alacsony térítési limitekkel. A másik gyakori szolgáltatás az EEK (Európai Egészségbiztosítási Kártya), amely viszont csak annyit fedez, amennyit az adott ország állampolgára kap egészségbiztosítása alapján. Itt viszont felmerül az önrész, a kórházi napidíj és a vizitdíj kérdése, illetve az alapellátás nem terjed ki számos komoly és drága beavatkozásra.

Vissza