A CASCO túl drága! Vagy mégsem?


Az autósok ötöde rendelkezik CASCO biztosítással, pedig számos új konstrukció látott napvilágot az elmúlt években.

Tízezer autótulajdonos bevonásával, a Generali Biztosító által végzett felmérésben meglepő eredmények születtek azzal kapcsolatban, hogy miért nem kötnek idősebb autókra biztosítást. A hazai gépjárművek átlag életkora 10 év felett van, amely a válság hatására tovább romlik.

A megkérdezettek több mint fele azért nem köt CASCO biztosítást, mert túl drágának tartja. A felmérésben résztvevők harmada úgy gondolja, hogy idős autóra nem éri meg kötni és az ötödük úgy véli, hogy a biztosító, ha teheti, nem fizetne egy kár kapcsán, és ezért nem köt.

Mivel az idősebb autókat nem szakszervízbe viszik, hanem egy nem-márkaszervízbe és a gyári alkatrészek helyett is az olcsóbb, de minőségben nem okvetleül gyengébb alkatrészeket részesítik előnyben az autótulajdonosok, ezért az idősebb autókra egy -20-30%-al kedvezőbb díjú CASCO-t dolgoztak ki. Itt a biztosítók alacsonyabb óradíjjal és alkatrész árral kalkuláltak.

Az autósok körében elmaradt a siker, így a biztosítók új konstrukciót dolgoztak ki. Ez lett az összeg-CASCO biztosítás, amely az átlag kárértéket vette alapul. A biztosító ez esetben a szerződött összeget fizeti kár esetén, és az átlagkár 250 ezer forint, amelyre havi párezer forintért köthető a biztosítás a CASCO kalkulátorral.

Vissza