Az online CASCO egyre olcsóbb lesz offline társainál


A KGFB szezonban azok a biztosítók, akik nem szerettek volna túl nagy kockázatot vállalni a díjak tekintetében, inkább szolgáltatás színvonalán emeltek, vagy kiegészítő CASCO biztosítást kínáltak a kötelező mellé.

Az egyik ilyen termék, az e-CASCO az Union Biztosítótól. A biztosító olcsóbban kínálja az online kötött biztosításokat, mivel sokkal kisebb ráfordítással lehet egy szerződést megkötni, mint hagyományos módon.

Az e-CASCO lényege, hogy a biztosító a kötelező mellé úgy kínál CASCO-t, hogy a KGFB bónusz fokozatot, a C bónusz fokozatnak is tekintik. Mivel egy CASCO két-három évig él átlagosan, így a C2, C3 fokozat a maximum, amit elérnek az ügyfelek. Az így megszerzett fokozattal, az általános kedvezményekkel együtt, a piaci átlagárhoz képest, akár -25%-ot is el lehet érni.

Az ilyen és hasonló kedvezmények létrejöttéhez, a piachoz való alkalmazkodás vezetett. Kezdetben, az ügyfelek a finanszírozott autókra kötöttek szükségből biztosítást. Majd, amikor lejárt a hitel, azonnal fel is mondták. A válság tömeges szerződésbontást hozott magával. Ezt lefékezendő, bevezették a rész CASCO biztosítást, amely az ügyfélkör megtartására elegendőnek mutatkozott. A 2010-es KGFB kampány pedig szükségessé tette, hogy ha egy biztosító nem akarta lecsupaszítani a kötelező díját, plusz solgáltatást kínáljon.

Így, mivel az autósok 20%-ának van csak valamilyen CASCO-ja, kézenfekvő volt, hogy ebben a szegmensben próbáljanak előre lépni. Akinek volt, vagy tervezte a kötést, most remek alkalma nyílott rá.

Vissza