Nyaralás előtt figyelj ezekre!


Mielőtt nyaralni indulunk, nem árt, ha lakásunk vagy házunk bebiztosítjuk az ingóságainkkal együtt. Több Internetes oldalon, úgynevezett közösségi portálon, jobb, ha nem tesszük közszemlére lakcímünket vagy, hogy éppen mikor utazunk el és mennyi időre, mert a betörőknek így megkönnyítjük a dolgukat.

Az Iwiw-en illyetve a Facebook-on sokan nem csak a fotóikat, címüket, telefonszámukat, hanem azt is elárulják, hogy hová mennek nyaralni és milyen hosszú időre. A betörőknek már nem okoz gondot, hogy felkeressék a címet és betörjenek. Ezeken az oldalakon kisebb utánajárással másokról is információkat tudhatnak meg és igazán nincs nehéz dolguk ezek után. A fotókon, amire tán nem is gondolunk, ha látszik egy drágább elektronikai cikk vagy festmény, netán bútor, rögtön kitesszük magunkat egy betörésnek.

Tehát ne kiáltsuk ki, hogy mikor utazunk el, hagyjuk ezt akkorra mikor már megérkeztünk. Ne írogassunk naplószerűen, mert abból a betörők szinte a napirendünket is megtudják, és semmi nem gátolja már őket. A legjobb, ha a közösségi oldalak biztonsági beállításait használjuk, és így a nem ismert felhasználók már nem férnek az adatainkhoz.

Ha mégis megtörténik a baj, akkor fontos, hogy rendelkezzünk lakásbiztosítással, amit mindig minden nagyobb érték után megváltoztatunk értékkövetés címén, hogy értékeink biztonságban legyenek.

Vissza