Idén is viszik a KGFB mellé köthető biztosításokat


Az idei kötelező kampányban is sokan választanak a kötelező biztosításuk mellé valamilyen kiegészítőt. A legnépszerűbb idén is a mini CASCO biztosítás. De sikeres még a tavaly a Köbe által bevezetett kátyúkár biztosítás, amelyet idén már az Aegon is kínál az ügyfeleknek.

Jelenleg az Allianz Biztosító is kínál csökkentett kockázatú CASCO biztosításokat, az egyik töréskárra, míg a másik lopás és elemi károkra kínál fedezetet. A piacon tapasztalható díjcsökkentés miatt a biztosítók nem realizálhatnak nagy nyereséget, így mindenki a plusz szolgáltatásokra és a kiegészítő biztosításokrta, illetve az együttkötésekre összpontosít.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) kampányban jelenleg minden hatodik ügyfél választ valamilyen szolgáltatást a kötelezője mellé. A kötések alapján a díjak 11 ezer forint körül mozognak átlagban. A biztosítók a 2013-as KGFB kedvezményeikben a CASCO-, és lakásbiztosításokból 30-50%-ot is kínálnak együttkötés esetén.

A Generali és Genertel Biztosító is számos kiegészítőt kínál, ilyen az Önvédelem-, és a népszerű mini CASCO biztosítás is, de a bónuszbiztosítás is egy új elem. A Posta Biztosító egy CASCO-hoz hasonló, okozói biztosítást is kínál. A bónuszbiztosítás megjelent a Wáberer Biztosító kínálatában is Sofőrbiztosítás néven.

A Köbe kátyúkár biztosítását az Aegon és a Generali is átvette, amelyet a plusz szolgáltatást választók harmada köt a kötelező biztosítás kalkulátor információi alapján. A Köbe idén is megjelent egy olyan innovatív termékkel, amelyet jövőre több biztosító is másolni fog, ez pedig a parkolásbiztosítás. A parkolásbiztosítás akkor térít, ha az autóban parkolás közben keletkezett a kár, és a károkozó ismeretlen.

Az Aegon Biztosító vadkárbiztosítást, rágcsálóbiztosítást, kívül és belül szállított sporteszközbiztosítást, gyermekfelszerelés biztosítást is kínál. A legtöbb biztosítónál megjelent az asszisztencia szolgáltatás, amelyek többé kevésbé megegyeznek a szolgáltatásaik alapján. A közelmúltban a szakmai körökben felmerült aktív kárrendezés kérdését a Groupama-Garancia Biztosító bevezette a kínálatába 2013-tól.

Vissza