A hétvégi házra máshogy kössünk lakásbiztosítást


A nyaralókat a tulajdonosok többsége biztosítja, de érdemes szem előtt tartani, hogy egész más szempontokra kell odafigyelni lakásbiztosítás kötésekor, mint az otthonunk esetében. Mind az ingó, mind az ingatlan vagyon biztosítása eltérő ezekben az esetekben.

A lakásbiztosítás kalkulátor a nem állandóan lakott ingatlan esetében plusz díjat számol. Az ügyfelekben önkéntelenül is felmerül a díjcsökkentés érdekében, az állandóan lakott státusz beállítása, de kár esetén a biztosítók a közüzemi számlák alakulásából, villany, gáz, víz, azonnal látja, hogy igazat állítunk-e.

Nem biztos, hogy az ingóságra komolyabb hangsúlyt kell fektetni, mivel az év nagyobb részében nincsenek ott a drágább műszaki cikkek, és általában az otthonról már kiszolgált eszközöket használjuk a víkendházban. Betörésre pedig a biztosító csak akkor fizet, ha az ingatlan védelmi szintje megfelelő. Természetesen, aki drágább eszközöket huzamosabb ideig tart a nyaralóban, annak figyelnie kell a lakásbiztosítás kötésekor az ingóságra is.

Az ingatlan biztosításakor az olyan fedezeteket kérjük, mint a tűz, vezetékes víz, villámcsapás okozta másodlagos hatás, vihar okozta károk, hiszen egy esős viharos 10-15 napos időszakban nem tartózkodik senki a nyaralóban és hetekkel később szembesülünk a vihar által megbontott tetőn beömlő csapadék okozta, akár milliós kárral.

Vissza