A gondtalan nyaralás érdekében ügyeljünk a részletekre is


A nyáriszünet alkalmával sokan indulnak útnak autóval a tengerpart felé. Ilyenkor a család minden eshetőségre felkészül, mégis, sokan felejtik el az utasbiztosítás fontosságát. Biztosítás nélkül egy kisebb baleset vagy betegség romba döntheti, de akár évekre eladósíthatja a családi kasszát.

Az ilyen nem várt esetekben komoly összegek kerülnek kiszámlázásra a szolgáltatók részéről, amelyeket nem ártana elkerülni.

Többen megfelelőnek tartják az ingyenesség miatt a bankkártya utasbiztosítást, vagy az EEK-t. Mindkét esetben tisztában kell lenni, mire használhatóak és milyen mértékben. Míg a bankkártya szolgáltatásai korlátozottak és alacsonyak a térítési limitek, addig az EEK csak a szerződött partnereknél használható fel és a legtöbb szolgáltatás nem ingyenes.

Tetemes díja van egy helikopteres szállításnak, de akár egy sima mentőautós szállításnak is. Fizetni kell a kórházi napidíjat,  és az esetleges beavatkozások költségeit is, vagy azok önrészét. Ezeket a plusz kiadásokat utasbiztosítással védhetjük ki, ráadásul egy hirtelen felmerült probléma esetén sámos olyan plusz szolgáltatást is kínál, amelyet akkor értékelünk igazán, ha beüt a baj.

Egy tengerparti nyaraláskor a leggyakoribb balesetek és egészségügyi problémák között a napszúrás, a tengerisünbe lépés, a hányás és hasmenés. Ilyenkor ráadásul számos olyan élvezetes, de kockázatos tevékenységet is kínálnak a parton, ami nagyon csábító és sokan ki is próbálják: búvárkodás, vízisí, jetskí, banán.

Vissza