Fontosak a bankkártya utasbiztosítás limitjeit ellenőrizni


Minél távolabb utazunk, egy esetleges betegség vagy baleset annál kockázatosabb anyagi szempontból. A legdrágább egészségüggyel az USA, Kanada és a távol-, illetve közel-keleti gazdag országok rendelkeznek. Mielőtt útnak indulunk, ellenőrizzük, hogy a szolgáltatások és fedezetek illetve a térítési limitek rendelkezésre állnak-e, amire baj esetén szükségünk lehet.

Amennyibenúgy döntünk, hogy a bankkártyához nyújtott utasbiztosítással indulunk nyaralni, mindenképpen ellenőrizzük, hogy a nyújtott szolgáltatás minden tekintetben megfelel-e számunkra. A biztosító asszisztencia száma mindig legyen elérhető, a legjobb, ha a telefonunkba elmentjük a számot.

Fontos szempont egy utazásnál, hogy a célországban érvényes-e egyáltalán a bankkártya utasbiztosítása, illetve egy betegség, baleset esetén a bankkártya szolgáltatásai lefedik-e a várható költségeket. Ehhez természetesen tisztában kell lennünk azzal, hogy mi vár ránk a célországban.

Egyes biztosítók, ma már remekül használják ki a bankkártya utasbiztosítás kínálta lehetőséget, mivel annak szolgáltatásait kiegészítve, olcsóbban tudják teljes értékű utasbiztosítássá varázsolni. Ilyen az Allianz Biztosító BK utasbiztosítás is.

Az utasbiztosítás kalkulátorral könnyen összevethetjük a bankkártya és teljes értékű utasbiztosítások által nyújtott szolgáltatásokat, fedezeteket és díjakat. A díjban a már eleve ingyenes bankkártya fog nyerni, de szinte biztos, hogy a fontosabb tényezőkben jelentősen alulmarad a konkurenciánál. Ezeket a szolgáltatásokat inkább az egy napos bevásárlós kiutazásokhoz használhatjuk fel.

A drága egészségügyi úticélon túl, az is figyelembe veendő, hogy milyen tevékenységet folytatunk az utaás során: klasszikus tengerparti, vagy városnézős utazás, esetleg lényegesen nagyobb kockázatot rejtő rafting, ejtőernyőzés, vízisí vagy búvárkodás  is szerepel a tervek között.

Vissza