Az EUB átdolgozta a síbiztosítását


A komolyabb hómennyiséggel együtt, a síturisták is elindultak az Alpok lejtőire. Az EUB átdolgozta a Sí-Extra, Sí-Profi és Sí-Sztár utasbiztosításait. Az EUB Biztosító hozzá igazította a síbiztosításait a megváltozott igényekhez.

Az alulteljesítő forint miatt megemelték a térítési limiteket, harmadik félnek okozott károk miatt mind a három utasbiztosítást felelősségbiztosítással láttak el és a síbérlet árát is visszatérítik, ha nem tudtuk felhasználni.

A magyar síturisták elsősorban a közeli Ausztriát keresik, de sokan látogatják még a Szlovén és Felvidéki lejtőket is, a módosabbak pedig Svájc, Francia és Olasz Alpokban keresnek szállást.

A biztosító figyelmeztet az EEK veszélyeire és hiányaira is egyben. A Kártya csak azokban a kockázatokban véd, amelyekben az adott ország állampolgára is a társadalombiztosítás alapján védelemben részesül. Például a sípályán történt balesetek döntő része nincs kompenzálva az EEK által, ezeket csak egy síbiztosítás fedez. Ilyen a lavina kutatás költsége, a szános és helikopteres mentés, a kórházi napidíj és a gyógykezelések önrésze. Egy komolyabb baleset esetében, ez több milliós költséget jelent, az EEK birtokában is.

Ráadásul a felmérések alapján, az ütközéses balesetek a leggyakoribbak, ahol a vétlen félnek okozott mindennemű kárát a ruházat és felszerelés sérülésétől, a kutatáson és mentésen át a kórházi beavatkozások önrészéig csak az utasbiztosítás felelősségbiztosítása téríti meg.

A biztosítás meglétét már a pálya széléről lekérdezik és a kórházban is csak ellenőrzést követően végeznek bármiféle beavatkozást a sérültön, ha a költségeik megtérülése biztos.

Amennyiben az utasbiztosítás kalkulátorban választásra kerül sor, a díj legyen az utolsó szempont, hiszen a szolgáltatások és a fedezetek lényegesen fontosabbak, mint a napi 100-150 forint/nap díjkülönbség egy-egy ajánlat között.

Vissza