Ha nincs szerencsénk, milliókért siklunk síbiztosítás nélkül


A síelők többsége ausztriai pályát keres magának, de sokan indulnak a Felvidéknek, vagy Szlovéniának is. Egy általános síbaleset 2-4 millió forintba is kerülhet, ezért nagyon fontos, hogy ne a díj alapján válasszunk utasbiztosítást.

Az utasbiztosítás kiválasztásánál a szolgáltatásokat és a fedezeteket, valamint a térítési limiteket vegyük figyelembe és csak ezt követően nézzük át a díjakat. Egy általános utasbiztosítás a legtöbb sípályán fellépő kockázatra nem kínál fedezetet, erre a szakosodott síbiztosítások közül kell választani.

Akit nem ért még baleset, nincs is igazából tisztába azzal, hogy külföldön mennyibe kerülnek az egészségügyi ellátások költségei. Már a kórházi napidíj is több százezer forintba kerül, ami a mentés, kutatás vagy a műtétek árához képest eltörpül.

A Télisport utasbiztosítások kifejezetten arra lettek kitalálva, hogy a veszélyes sportot űzők kockázataira fedezetet nyújtson. Egy síbiztosításban mindenképpen benne kell lennie a felszerelés, kutatás, mentés költségének, továbbá a kórházi napidíj, baleset költségeinek minél magassabb limittal és a felelősségbiztosításnak, továbbá a harmadik személynek okozott minden nemű kárának fedezetére.

Vissza