Online utasbiztosítás


Az utazás hatalmas nagy élmény. Legyen az hegyi barangolás, hajóút, városnézés vagy tengerpart fontos tudnunk, hogy biztonságban vagyunk, még ha vész is történik. Ezért fontos, hogy minden külföldi út előtt utasbiztosítást kössünk.

Az utasbiztosítás tartalmaz egy olyan segélyhívó számot, melyet a nap 24 órájában hívhatunk és magyar nyelven szól hozzánk. Bármilyen segítségért fordulahatunk hozzá. A biztosítást tartalmazó termékek a biztosítási összeg mértékéig nyújtanak fedezetet.

Számíthatunk a betegellátás, kórházi ellátás megtérítésére, mentés költségének térítésére és akár jogi költségek térítését is magára vállalja a biztosítás.

Az utasbiztosítást csak Magyarország területén köthetjük meg. Ehhez kell az útlevelünk száma és természetesen a biztosítás befizetése. Nem köthet utazási biztosítást aki életszerűen külföldön él vagy azok akik ott vállalnak munkát.

A legalapvetőbb utasbiztosítás is tartalmaz asszisztencia szolgálatot, baleset és betegbiztosítást, poggyászbiztosítást és jogvédelmet. Az asszisztenciaszolgálat magába foglalja a beteg vagy éppen a holttest hazaszállítását, vagy a hozzátartozó oda szállítását is.

A biztosítás kizár minden nukleáris, háborús, zavargás alatt történt balesetet vagy ittasság következtében történt kárt, balesetet. Kábítószer befolyásoltság alatt bekövetkezett károk és az öngyilkosság is kizáró ok.

A biztosítók a kockázatukat visszaszorítják, így az extrém sportokat űzők vagy a versenyszerűen sportolókat is kizárja az utasbiztosításból, vagy pótdíjat kell fizetniük.

A poggyászbiztosításnál kizáró ok a nemesfém, bunda, gyűjtemények és készpénz. Egyes sporteszközöket is korlátozottan térítik, a kerékpárt is.

Ha bajba kerülünk külföldön, minden esetben az asszisztenciaszolgálatot hívjuk, mely bármikor a rendelkezésünkre áll és segítséget nyújt. Baleset esetén az autonkhoz szerelőt hív vagy a legközelebbi szerviz címét megadja,. A legközelebbi korház elérhetőségében segít. De akár útba is igazít bennünket.

Ha nem sikerül telefonálni, fontos, hogy a biztosítási kötvényünk mindig magunknál legyen. Orvosi igazolások, ha baleset történt akkor a jegyzőkönyv legyen a birtokunkban. Eredeti számlák és eredeti gyógyszer vásárlás számlái, ha haláleset történt akkor a halotti anyakönyvi kivonat, és a rendőrségi jegyzőkönyv.

Az utazásszervezők előfoglalási kedvezményeket adnak, amik nagyon kecsegtetők. De ha váratlan betegség vagy baleset történik, akkor jön az útlemondás. Erre is van biztosítás, ez az útlemondói/stornó biztosítás. Ez garantálja, hogy az önrészen kívül, biztos megkapjuk a befizetett összeget.

Vissza