Sokan már megszervezték a nyaralásukat, már csak az utasbiztosítás hiányzik


A legtöbben tisztában vannak vele, hogy mikor és hova utaznak. Mégis, az utazási biztosítás kötést az utolsó pillanatra hagyják, vagy ezen a pár ezer forintos kiadáson spórolnak. Mire figyeljünk utasbiztosítás kötésekor és mik a buktatók ha megspóroljuk?

Az utasbiztosítás kalkulátor a legtöbb biztosító termékét kínálja. Nem célszerű egy biztosítóhoz ragaszkodni, mivel az úticél és a tevékenység az, aminek meg kell szabnia, hogy melyik biztosítót válasszuk. Egyes biztosítók európára, míg mások a tengerentúlra kínálnak kedvező díjakat.

A biztosítók egyes tevékenységi körökhöz három díjkategóriát is kínálnak, eltérő fedezeti tételekkel. Egyes biztosítók az extrémsport biztosítás, búvárbiztosítás, vagy a motoros biztosítás területén jobbak a másiknál.

Ezek az utasbiztosítások rendszerint az útiköltség 1-2%-át teszik ki, mégis ezen a tételen próbálnak meg spórolni a turisták. Pedig váratlan baleset, vagy betegség esetén komoly pénzkiadástól óv meg minket. A bankkártyához rendszerint kínálnak a bankok utasbiztosítást, ám ezek rendszerint alacsony limitű és csak a kártyatulajdonosra kiterjedő biztosítások. Ezekkel sem ajánlott elindulni, de a semminél többet érnek. Az Allianznak van kifejezetten a bankkártya utasbiztosítást kiegészítő utasbiztosítása, melyet BK megjelöléssel kínál az utasbiztosítás kalkulátor.

Az Unión belül jogosultak vagyunk bizonyos ellátásokra, de ezek korlátozottak, nem nyújt teljes anyagi védelmet. Az OEP honlapján teljeskörű tájékoztatást kaphatunk az EEK-ra nyújtott egészségügyi ellátás és önrészek felől. Az Allianz az EEK-ra épülő utasbiztosítást is kínál, EEK néven. Mind az EEK, és a BK alacsonyabb díjon kapható, mivel az alapszolgáltatásokkal és limitekkel már rendelkeznek.

Az utasbiztosítás kötvényt mindenképen vigyuk magunkal az útra, és baleset, betegség vagy poggyászkár esetén a rajta található 24 órás asszisztencia biztosítás telefonszámát hívjuk fel. Kár esetén, szükségünk lesz az eredeti számlákra, baleseti jegyzőkönyvre, orvosi igaolásra és a rendőrségi jegyzőkönyvre. A kórházi kezelést a biztosító közvetlenül intézi az asszisztencián keresztül a kórházzal, egy garanciavállaláson keresztül. Amennyiben a kárbejelentés nem azonnali, a biztosító utólag téríti a kezelést és a helyszínen nekünk kell anyagilag helytállni.

Vissza