<< < 9 10 11 12 13 > >>



Kivételes helyzetben a magyar KGFB piac

2012-09-06 10:06:00

A magyar kötelező biztosítás díjai Európa egyik, ha nem a legalacsonyabb szintjén helyezkedik el. A tavalyi kampányidőszak valamivel magasabb mint 17 ezer forintos díját, évközben egy 12 ezer forintos átlagdíj követi. Az európai átlag 60 ezer forint körül alakul, és egyes országokban pár év alatt hatalmas emelkedés volt megfigyelhető.

Tovább a(z) Kivételes helyzetben a magyar KGFB piac hírre



Küszöbön az áhított KGFB liberalizáció

2012-08-31 05:02:00

A kormány már az őszi ülésszakban tárgyalja a kötelező biztosítások váltásának módosítását a többszöri díjhirdetés lehetőségét, tette közzé a FBAMSZ kiküszöbölve az előre hozott biztosításváltásokat. A bevett gyakorlat szerint a biztosítók október 30-án hirdették meg a következő évi díjaikat, de ez mostantól másként lesz.

Tovább a(z) Küszöbön az áhított KGFB liberalizáció hírre



Nő a KGFB szerződések számának átlaga

2012-08-30 02:07:00

A kötelező biztosítás szerződései számának négy negyedéves mozgó átlaga 2009-et követően ismét emelkedésnek indult. Az idei évben eltűnt a korábban jellemző szezonális kiugrás, az első negyedévben nő a szerződések száma az egy évvel korábbihoz és meghaladta ismét a 4,1 milliót.

Tovább a(z) Nő a KGFB szerződések számának átlaga hírre



Segédmotorra is kell KGFB

2012-08-15 10:03:00

Míg az autónál és a nagymotoroknál természetes, addig a segédmotorra kötendő kötelező biztosítás szükségességéről kevesen tudnak. Függetlenül attól, hogy nem szükséges rendszámmal és forgalmival rendelkeznie, a biztosítás megkötése attól még kötelező erre a gépjárműfajtára is.

Tovább a(z) Segédmotorra is kell KGFB hírre



Folyamatos változásokon megy végbe a kötelező biztosítás is

2012-08-05 13:16:00

Lényeges változások történnek a kötelező biztosítás terén is, a biztosítási piacon jelenlévő versenynek is köszönhetően széleskörű ajánlatok és díjak találhatók, melyek lehetővé teszik az akár személyre szabott szerződés kötést is. Ezen belül az online szerződéskötések száma is egyre csak növekszik, ezt a kötelező biztosítás kalkulátor használatának nyilvánítva, hisz segítségével pillanatokon belül képet kapunk az összes biztosító díjajánlatairól, így biztosan a nekünk legmegfelelőbb szerződést köthetjük meg, akár percek alatt interneten keresztül.

Tovább a(z) Folyamatos változásokon megy végbe a kötelező biztosítás is hírre



A KGFB szektor még nyereséges

2012-07-13 08:08:00

A kötelező biztosítás piacán eddig meghatározó volt a díj. Az ügyfelek nem figyeltek másra, csak a legolcsóbb kötelezőt figyelték. Ezzel szemben a 2011-es kampány során a kötelező biztosítás kalkulátor adatai alapján, az autósok 60%-a már más szempontokat is szem előtt tartott.

Tovább a(z) A KGFB szektor még nyereséges hírre



A költségvetési tanács javaslatára megmarad a KGFB baleseti adója

2012-07-04 04:00:00

A költségvetési tanács minap benyújtott módosító javaslata szerint, a biztosítók által kifejlesztett és sikeresen működtetett baleseti adót felesleges lenne egy újabb, szintén 30%-os biztosítási adóra cserélni. Igaz, az új formában a jogviszony más lenne, de a befolyt adó mértéke érdemben nem változna.

Tovább a(z) A költségvetési tanács javaslatára megmarad a KGFB baleseti adója hírre



Visszaszorul a novemberi kampány a KGFB-ben

2012-06-15 06:01:00

Az autósok egyre nagyobb arányban váltanak évközben kötelező biztosítást. Az évközi váltók nagyságrendel kevesebben váltanak, a novemberi időszakhoz képest. Míg a kampányban az autósok harmada, addig évközben csak ötödük ellenőrzi a KGFB díjait.

Tovább a(z) Visszaszorul a novemberi kampány a KGFB-ben hírre



A KGFB piac siralmas helyzetben van

2012-06-07 12:18:00

A biztosítók minimálisan, de több szerződést kezelnek, mint öt évvel ezelőtt. A biztosítók állomány 170 ezerrel növekedett az utóbbi években, viszont az állomány szerkezet teljesen más, hiszen az autók átlagéletkora megemelkedett. A kötelező biztosítás átlagdíja pedig hatalmasat zuhant.

Tovább a(z) A KGFB piac siralmas helyzetben van hírre



Módosítás a KGFB szabályzásában

2012-06-03 03:02:00

A biztosítási törvényben szabályozásra kerül a kötelező biztosítás is. A biztosítók megengedik jelenleg, hogy a KGFB fordulót megelőző hatvan napon kívül is új szerződést kössenek az ügyfelek és az elkötelezettségért cserében extra kedvezményeket kapnak. A törvény úgy módosítaná ezt a gyakorlatot, hogy ezek a szerződések érvénytelenek, ha a forduló előtti 60 napon kívül születtek.

Tovább a(z) Módosítás a KGFB szabályzásában hírre