<< < 33 34 35 36 37 >A PSZÁF felfüggesztette a Wabardot

2010-04-13 19:41:00

Wáberer Györgyhöz tartozó Wabard Biztosító az idei évben nem köthet új kötelező biztosításokat 2009. szeptember 25-től.

Tovább a(z) A PSZÁF felfüggesztette a Wabardot hírreDrágább kötelező biztosítás (KGFB)

2010-04-08 22:57:00

Az új KGFB törvény miatt drágulhat a kötelező biztosítás. Sok a változás az új törvényben, nem tudni pontosan ez hogy viszonyul majd az átkötési időszakhoz. Megváltozott a kötési évforduló, ami eddig az év vége volt, mostantól a gépjármű vásárlásának az időpontja a mérvadó.

Tovább a(z) Drágább kötelező biztosítás (KGFB) hírreJövőre az új törvény alapján fizetjük a kötelező biztosítást (KGFB)

2010-04-08 22:53:00

A jövő évtől a gépjárművünk motorjának teljesítménye után fizetjük a kötelező biztosításunkat. Kisebb hengerűrtartalommal is tudják a motorok ugyanazt a teljesítményt nyújtani, hála az autógyártók fejlesztéseinek, így változtatni kellet. Minél nagyobb a hengerűrtartalom, annál nagyon összeget kell fizetni.

Tovább a(z) Jövőre az új törvény alapján fizetjük a kötelező biztosítást (KGFB) hírreAz új kötelező biztosítás (KGFB) törvénye

2010-04-07 10:07:00

Az új biztosítás törvénye április 1-től életbe lépett, miszerint a biztosítónak el kell dönteniük, hogy a sérült jármű karosszériája, kormányműve, futóműve nem veszélyes e a forgalomra nézve, ha igen, akkor a tulajdonosnak nyilatkozatot kel tennie, miszerint a kárfelmérés után, 8 napon belül meg kell javíttatni az autóját. Ha a gépjármű tulajdonos nem tesz ennek eleget, akkor a közlekedési hatóság végzi el a műszaki vizsgálatot.

Tovább a(z) Az új kötelező biztosítás (KGFB) törvénye hírreAz új kötelező biztosítási törvényben nincs az aktív kárrendezés

2010-03-26 07:59:00

Nem került bele az aktív kárrendezés az új biztosítási törvényben, mert a társaságok nem támogatták. Az Aktív kárrendezés Nyugat-Európában már egy elfogadott rendszer, mely azt jelenti, hogy ha kárt okoztak nekem, a biztosítóm rendezi azt, majd a kárt okozó biztosítójával elszámol.

Tovább a(z) Az új kötelező biztosítási törvényben nincs az aktív kárrendezés hírreÚj kötelező biztosítás hamarosan és késik az aktív kárrendezés?

2010-03-26 07:52:00

Az új KGFB törvényből kimaradt az aktív kárrendezés. És szakértők szerint ez még pár év is lehet, mire törvényesítik. Nyugat-Európában ez már általános rendszer és azt tartalmazza, hogy a károsult biztosítója állja a kárt, majd a kárt okozó biztosítójával rendezi azt. Így az ügyfélnek nem kell ebbe belefolynia.

Tovább a(z) Új kötelező biztosítás hamarosan és késik az aktív kárrendezés? hírreKötelező biztosítás (KGFB) nélkül közlekedő autósnak akár 100 ezer Ft is lehet a büntetése

2010-03-24 15:48:00

Az új biztosítás törvénye a 30 napról 60 napra módosította a KGFB fizetési türelmi időt. Ez alatt az idő alatt a rendőrök az ellenőrzések alakalmával nem büntetnek, ha az adott autós biztosítója késedelem miatt még nem küldte meg a befizetésről szóló csekket.

Tovább a(z) Kötelező biztosítás (KGFB) nélkül közlekedő autósnak akár 100 ezer Ft is lehet a büntetése hírreAz új kötelező biztosítás (KGFB) törvényének újabb változata

2010-03-24 15:41:00

Az új kártérítésre és javítási munkákra kiterjedő része a MABISZ szerint jelentős anyagi terhet ró az autósokra. Az Autós Nagykoalíció szerint védi az autósokat, hogy a kártérítésük ne legyen nagyobb, mint amennyi a jármű javítása.

Tovább a(z) Az új kötelező biztosítás (KGFB) törvényének újabb változata hírreKötelező Biztosítás törvény legújabb módosítása

2010-03-19 13:21:00

Az Autós Nagykoalíció úgy véli, hogy az új törvény védi a KGFB kötők pénztárcáját, ugyanis az ügyfelek kártérítése nem lesz kevesebb, mint amennyit a gépjármű javítását kiteszi. Így korrekt kártalanítást biztosít, ha az autót nem javítják meg.

Tovább a(z) Kötelező Biztosítás törvény legújabb módosítása hírreKötelező biztosítást kínáló biztosítók fizetnek a kártalanítási alapba

2010-03-19 13:21:00

Negyedévente a KGFB-t kínáló biztosítók, az ebből a bevételből származó összegük negyed százalékát kötelesek befizetni a MABISZ-nak. Ennek oka a MÁV Biztosító csődbe menetele, mely nagyon sok embert hozott nehéz helyzetbe.

Tovább a(z) Kötelező biztosítást kínáló biztosítók fizetnek a kártalanítási alapba hírre