Kevesen kötnek utasbiztosítást


Jelenleg, a külföldre látogatók negyede köt utasbiztosítást. Ez a szám aggasztja a MABISZ-t, hiszen a síszezon lassan elkezdődik, és az EEK nem nyújt elegendő védelmet, főleg a síeléshez.

A téli sportok rengeteg kockázatot rejtenek magukban. Egy komolyabb síbalesethez a pályamentők után, a metőhelikopternek is be kell szállnia, és itt már át is léptük a hétszámjegyű határt. Persze a kórházban is érhet meglepetés, hiszen vannak helyek, ahol előre kell fizetni, van ahol komoly önrész van.

A síbiztosítás ára tavaly még nem, de dén már az infláció mértékével emelkedett. Mivel a sípályákat az utazók 90%-a autóval közelíti meg, nem árt átgondolni, hogy kérjünk-e az utazás időtartamára autós asszisztencia biztosítást?

Az utasbiztosítás kalkulátor segítségével, megtekinthetjük az AXA, az Allianz, az EUB, a QBE és az Uniqa Biztosító Super G+ síbiztosítását is. Ezeket a biztosításokat a biztosítók, szakemberek bevonásával állították össze, a síelésre jellemző kockázatokat figyelembe véve.

Hasonló módon került a piacra, a búvárbiztosítás is. Speciális kockázatok, eszközök és gyógymód ismerete szükséges az ilyen termékek biztonságos alkalmazásához is.

Vissza