Miért fizetne egy apró hibáért, ha létezik a szakmai felelősségbiztosítás?

Hárítsa a felelősségét a szakmai felelősségbiztosítására!

Az elmúlt évtized gazdasági változásai magával hozták a vállalkozások gyarapodását, mindamellett az adótörvények évente változnak. A kórház összevonásokkal megemelkedtek a kórházi dolgozókra háruló feladatok és a felelősség is, hiszen sokan emberéletekért felelnek naponta több alkalommal is. Ezek a történések magában hordozzák a hiba lehetőségét, melyekért lehet, hogy vagyoni felelősséggel tartoznak. JELENLEG NEM KÖTHETŐ!

Mikor lehet szükségünk szakmai felelősségbiztosításra?

- a számítógépes rögzítésnél a könyvelő felcserél két számot az ÁFA bevallásban, és ezt az APEH veszi észre egy év múlva, önrevízióra nincs lehetőség. A büntetés mértéke attól függ, melyik tizedes helyen cserélte fel a számokat. Az ebből eredő károkat kifizettetheti a szakmai felelősségbiztosításával.

- a fenti hibát tartalmazó mérleg ellenjegyzését elvégzi a cég könyvvizsgáló-adótanácsadója. Kinek kell a károkat megtérítenie? És ha rendelkezik szakmai felelősségbiztosítással?

- egy olyan világban, ahol az orvosok és a nővérek túlhajszolt munkát kénytelenek végezni, a betegek pedig a vélt vagy valós sérelmei, orvosi műhibái miatt pereli a kórházat és kezelő orvosát, szükség lehet-e a szakmai felelősségbiztosításra?

- műtét után a család kedvence nem ébred fel többet, ebben a helyzetben az állatorvosnak is kártérítést kell fizetnie szakmai felelősségbiztosítás hiányában.

- az őrző-védő kft által védett építési területről több nagy értékű szerszám tűnt el az éjszaka. Szakmai felelősségbiztosítás híján, az őrző-védőnek is a zsebébe kell nyúlnia.



1 2 >



Átdolgozás alatt az ügyvédek szakmai felelősségbiztosítás rendszere

2011-12-20 11:01:00

Ezidáig a MÜBSE szervezet foglalkozott kizárólag ilyen típusú biztosítással, de jelenleg más üzleti biztosító társaságok is megjelentek a piacon hasonló termékkel.

Tovább a(z) Átdolgozás alatt az ügyvédek szakmai felelősségbiztosítás rendszere hírre



A veszélyes anyagokkal foglalkozó vállalatoknak kötelező felelősségbiztosítást kell majd kötniük

2011-09-23 17:42:00

Az elkövetkezendő időszakban minden olyan cégnek, vállalatnak kötelező szakmai felelősségbiztosítást kell kötnie, akiknél veszélyes anyag kerülhet a környezetbe. A törvény a jövő elején már az országgyűlés előtt lehet.

Tovább a(z) A veszélyes anyagokkal foglalkozó vállalatoknak kötelező felelősségbiztosítást kell majd kötniük hírre



A szakmai felelősségbiztosítás limitjeivel gond van

2011-05-31 02:00:00

A magyarországi cégek szakmai felelősségbiztosítás alulbiztosítása a nem megfelelő szabályozásban rejlik, így nincs az sem megfelelően szabályozva, hogy egyes tevékenységeknek mekkora limittel kell rendelkeznie.

Tovább a(z) A szakmai felelősségbiztosítás limitjeivel gond van hírre



A bábáknak egyenlőre nem lesz szakmai felelősségbiztosítás a kezükben

2011-05-09 02:00:00

Áprilistól van érvényben az otthonszülést engedélyező rendelet, egyenlőre egy biztosító sincs, aki szakmai felelősségbiztosítással fedezné a tevékenységet.

Tovább a(z) A bábáknak egyenlőre nem lesz szakmai felelősségbiztosítás a kezükben hírre



Januártól kötelező lesz a szakmai felelősségbiztosítás

2011-05-07 02:00:00

A veszélyes anyagokat kezelő cégeknek jövőre kötelező szakmai felelősségbiztosítást kell kötniük. A tevékenységi körök meghatározása még zajlik, de az biztos, hogy lényegesen kevesebben fognak ilyen tevékenységet végezni, mivel nem tudják megfizetni a biztosítást.

Tovább a(z) Januártól kötelező lesz a szakmai felelősségbiztosítás hírre



Paks szakmai felelősségbiztosítása

2011-03-21 02:00:00

A Paksi Atomerőmű 31 milliárdos szakmai felelősségbiztosítással rendelkezik, ami nem nevezhető jelentősnek. A biztosítást az Allianz Biztosító, a Groupama Biztosító és a Generali Biztosító nyújtja a külföldi partnereikkel együtt.

Tovább a(z) Paks szakmai felelősségbiztosítása hírre



Szakmai felelősségbiztosítás a mentősöknek

2011-03-16 02:00:00

A Generali Biztosító lesz 2011-ben az OMSZ szakmai felelősségbiztosítója. A biztosító megtéríti az OMSZ négyezer főnyi alkalmazottja által okozott károkat. Az 530 ezer mentés biztosítása, csaknem 19 millióba kerül. A szakmai felelősségbiztosítás nem csak a szállításra, hanem a mentésre és ügyeletre is kiterjed.

Tovább a(z) Szakmai felelősségbiztosítás a mentősöknek hírre



Businesguard D&O szakmai felelősségbiztosítás

2011-03-15 17:33:00

Veszélybe kerülhet vezető beosztású tisztségviselők vagyona, háza, ha nem megfelelően, gondatlan magatartás miatt valakinek kárt okoznak. Sok esetben saját hibájukon kivül történik, ezért erre fedezetet nyújt a Businessguard szakmai felelősségbiztosítás.

Tovább a(z) Businesguard D&O szakmai felelősségbiztosítás hírre



A kormány vizsgálja a rendezvényszervezők fokozott ellenőrzésének lehetőségét

2011-03-02 02:00:00

A kormány vizsgálja a rendezvényszervezők részére egy esetleges kötelező szakmai felelősségbiztosítás megkötésének kidolgozását. Az elmúlt hónapokban történt katasztrófák (MAL, West Balkán) sora döbbentette rá az embereket, hogy egy Suzukit komolyabban kell felelősségbiztosítással ellátni, mint ahogy a törvény egyes szakmák és tevékenységek biztosítását szabályozza.

Tovább a(z) A kormány vizsgálja a rendezvényszervezők fokozott ellenőrzésének lehetőségét hírre



Pénzügyi szolgáltatók szakmai felelősségbiztosítása

2011-02-28 14:53:00

A hitel és pénzügyi közvetítők hitel és lízing termékekkel kapcsolatban adnak tanácsokat. Ezen tevékenységek szigorúan leszabályozásokkal történik.

Tovább a(z) Pénzügyi szolgáltatók szakmai felelősségbiztosítása hírre