Ne költsön feleslegesen egy fillérrel sem többet a KGFB-re, mint amennyit szükséges! Mi sem tennénk. Oldalunkon a 2017-es kötelező biztosítás díja elérhető.

A kötelező biztosítást kikerülni nem lehet - jogilag legalábbis, mivel a KGFB nem önkéntes.

Megpróbálunk Önnek segítséget adni a 2017-es KGFB kiválasztásában, ezért minden biztosító és egyesület kötelező biztosítás díját megtekintheti néhány adata megadásával. Mi számolunk, szerződünk, ügyintézünk, Önnek nem lesz vele semmi gondja!

kötelező biztosítás kalkulátor

A kötelező biztosítás 2017-os kedvezményeit összegyűjtöttük, amelyet a biztosítás kalkulátor is tartalmaz. A 2013-as évben bevezetésre került baleseti adóval kapcsolatban is kaphatnak a gépjármű tulajdonosok tájékoztatást.

2007 júliusától, az ismeretlen, és/vagy KGFB-vel nem rendelkező gépjárművek által okozott, személyi sérüléssel járó károkat is kifizetik egy kormányrendelet alapján, a Kártalanítási Számla terhére.

kgfb

Súlyos probléma szokott lenni, hogy külföldi utazásunk alkalmával történik baleset. Ma már itthon is indítható kereset a károkozóval, vagy annak biztosítójával szemben! A legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha nem kötöttünk a KGFB mellé CASCO biztosítást, legalább az utazás idejére kössünk asszisztencia biztosítást, ilyenkor a napi pár száz forintos díj, teljes biztonságot ad. Ráadásul a javítás idehaza azonnal elkezdhető a CASCO biztosítás terhére is.

Újabb változás, hogy ha a felelősség egyértelműen megállapítható, akkor a károkozó biztosítójának, három napon belül javaslatot kell tennie a kártérítésre, így nem húzható a végtelenségig a kárügyintézés.

A KGFB szüneteltetésére is van lehetőség, amely a bejelentéstől számított, maximálisan hat hónapnyi időtartamra szól. Ezt elsősorban a motorosok szokták igénybe venni a téli hónapokra, minimum időtartam nincs meghatározva.

A továbbiakban a kötelező biztosítás váltással (KGFB) kapcsolatos hasznos tudnivalókról olvashat.

Biztosítóváltásáról érdemes tudnia az alábbiakat:

KGFB átkötését, ne hagyjuk az utolsó pillanatra! Ma már az új biztosító szerzi be a bonus-malus igazolásunkat, de ehhez meg kell adnia neki, az előző biztosító nevét és a KGFB kötvényszámát is.

Ezt, a MABISZ által létrehozott központi kárnyilvántartó rendszer biztosítja. A károsult biztosítója, közvetlenül intézi a jövőben a kárt, így ez kevesebb utánjárást igényel Önnek. Fizetnünk kell akkor is, ha az új biztosító nem küldi a csekket, mivel a biztosítási törvény azt mondja, hogy az ügyfélnek tudnia kell a díj összegét és van rá módja (pl.: utalás), hogy eljuttassa azt a biztosítónak. A biztosítóknak lehetőségük van ilyen esetekben díjnemfizetés címszóval megszüntetni a szerződést. A kötelező biztosítás nélküli időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni.

A KGFB kiválasztásához, először a díjszámításhoz szükséges adatokat kell megadnia a kötelező biztosítás kalkulátor számára, majd megjelenítjük Önnek a biztosítók, következő évi díj ajánlatát. Ekkor eldöntheti, hogy érdemes-e átszerződnie másik biztosítóhoz. Ha igen, meg kell adnia a további adatokat is.

Kötelező biztosítás 2015 - biztosítók:1 2 3 4 5 > >>Milyen lesz a 2014-es kötelező biztosítás kampány?

2013-10-31 04:03:00

A KGFB díjakon további csavarás nem várható a biztosítók részéről. Sokkal inkább a kiegészítő szolgáltatásoké lesz a főszerep. A nagy biztosítók az aktív kárrendezés irányába lépnek várhatóan. A kötelező január elsejei forduló megszűnt két éve, a többség még mindig most vált.

Tovább a(z) Milyen lesz a 2014-es kötelező biztosítás kampány? hírreDrágul a kötelező

2013-07-24 15:05:00

A kötelező biztosítás liberalizációja lehetővé teszi a biztosítóknak az évközi díjak módosítását. A tervek szerint erősődő versenyre számítottak az illetékesek, ezzel ellentétben áremelkedés következett be.

Tovább a(z) Drágul a kötelező hírreÖtmilliárdot spóroltunk a KGFB átkötésekkel

2013-06-03 06:02:00

A tavalyi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) kampány során 723 ezer átkötés született, és 248 ezren maradtak a korábbi biztosítójuknál. A díjak 5%-al voltak magasabbak, de a biztosítók díjállománya 2%-al kisebb lett, amellyel ötmilliárdot spóroltak az autósok.

Tovább a(z) Ötmilliárdot spóroltunk a KGFB átkötésekkel hírreA KGFB díjak még mindig esnek

2013-06-03 03:03:00

Az idei kötelező biztosítás díjbevétel nyolcvanmilliárd alá esik. Korábbi vélekedések a díjbevételek csökkenésének megtorpanását valószínűsítették, de az előrejelzés és a statisztikai adatok nem tükrözik a valóságot. Több, mint 6%-os visszaesést könyvelhet el a szektor idén.

Tovább a(z) A KGFB díjak még mindig esnek hírreBónusz rendszer a KGFB-ben

2013-05-15 15:17:00

Az elmúlt években folyamatosan változó bónusz-malusz rendszere viszonylag stabil maradt, alig érték változások. 2015-től viszont új rendszer váltja fel a kötelező biztosításon belül, mivel nem tudja ellátni megfelelően a szerepét a jelenlegi változat.

Tovább a(z) Bónusz rendszer a KGFB-ben hírreKGFB: a KKNyR váltja a bónusz besorolást

2013-04-17 16:17:00

Az új KKNyR rendszert folyamatosan töltik fel a biztosítók, ahol a rögzített kötelező biztosítások száma eléri a tízmilliót. Ez az új kártörténeti rendszer váltja a jelenleg futó bónusz-malusz besorolást. A feltöltött adatok alapján az autósok harmada B10-es, míg ötödük A0-ás besorolásban van.

Tovább a(z) KGFB: a KKNyR váltja a bónusz besorolást hírreA felügyelet több biztosítóval szemben hozott intézkedést

2013-03-22 02:01:00

A KGFB bónusz malusz rendszer törvényi szabályozásának betartatásáért több biztosítóval szemben intézkedett a PSZÁF. A hat érintett biztosítónak a bónuszrendszerrel összhangban további kedvezményeket éspótdíjakat kellett meghirdetnie.

Tovább a(z) A felügyelet több biztosítóval szemben hozott intézkedést hírreA KGFB szabályozása legyen életszerűbb

2013-02-11 04:03:00

A januári változásokkal kapcsolatban a felügyelet jelezte a biztosítók felé, hogy milyen kötelező biztosítás díjhirdetést vár el évközben.

Tovább a(z) A KGFB szabályozása legyen életszerűbb hírreKGFB igazolása

2013-01-17 09:05:00

Az Uniós országokban az európai rendszám hivatott igazolni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, míg az Unión kívül az ovális H matrica, és a zöld kártya. A kötelező törvény részletesen adja meg, mely országok azok, ahol az egyezmény szerint kölcsönösen elfogadják egymás KGFB meglétét.

Tovább a(z) KGFB igazolása hírreA biztosító is felmondhatja a KGFB szerződést

2013-01-07 11:22:00

Az autósok még a két éve bevezetett kötelező biztosítás átkötési szabályokat sem szokták meg, de azzal szinte senki nincs tisztában, hogy az esetleges túlzott kockázatok következtében évente egyszer a biztosító is felmondhatja a KGFB szerződést.

Tovább a(z) A biztosító is felmondhatja a KGFB szerződést hírre