Ne költsön feleslegesen egy fillérrel sem többet a KGFB-re, mint amennyit szükséges! Mi sem tennénk. Oldalunkon a 2018-as kötelező biztosítás díja elérhető.

A kötelező biztosítást kikerülni nem lehet - jogilag legalábbis, mivel a KGFB nem önkéntes.

Megpróbálunk Önnek segítséget adni a 2018-as KGFB kiválasztásában, ezért minden biztosító és egyesület kötelező biztosítás díját megtekintheti néhány adata megadásával. Mi számolunk, szerződünk, ügyintézünk, Önnek nem lesz vele semmi gondja!

kötelező biztosítás kalkulátor

A kötelező biztosítás 2018-os kedvezményeit összegyűjtöttük, amelyet a biztosítás kalkulátor is tartalmaz. A 2013-as évben bevezetésre került baleseti adóval kapcsolatban is kaphatnak a gépjármű tulajdonosok tájékoztatást.

2007 júliusától, az ismeretlen, és/vagy KGFB-vel nem rendelkező gépjárművek által okozott, személyi sérüléssel járó károkat is kifizetik egy kormányrendelet alapján, a Kártalanítási Számla terhére.

kgfb

Súlyos probléma szokott lenni, hogy külföldi utazásunk alkalmával történik baleset. Ma már itthon is indítható kereset a károkozóval, vagy annak biztosítójával szemben! A legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha nem kötöttünk a KGFB mellé CASCO biztosítást, legalább az utazás idejére kössünk asszisztencia biztosítást, ilyenkor a napi pár száz forintos díj, teljes biztonságot ad. Ráadásul a javítás idehaza azonnal elkezdhető a CASCO biztosítás terhére is.

Újabb változás, hogy ha a felelősség egyértelműen megállapítható, akkor a károkozó biztosítójának, három napon belül javaslatot kell tennie a kártérítésre, így nem húzható a végtelenségig a kárügyintézés.

A KGFB szüneteltetésére is van lehetőség, amely a bejelentéstől számított, maximálisan hat hónapnyi időtartamra szól. Ezt elsősorban a motorosok szokták igénybe venni a téli hónapokra, minimum időtartam nincs meghatározva.

A továbbiakban a kötelező biztosítás váltással (KGFB) kapcsolatos hasznos tudnivalókról olvashat.

Biztosítóváltásáról érdemes tudnia az alábbiakat:

KGFB átkötését, ne hagyjuk az utolsó pillanatra! Ma már az új biztosító szerzi be a bonus-malus igazolásunkat, de ehhez meg kell adnia neki, az előző biztosító nevét és a KGFB kötvényszámát is.

Ezt, a MABISZ által létrehozott központi kárnyilvántartó rendszer biztosítja. A károsult biztosítója, közvetlenül intézi a jövőben a kárt, így ez kevesebb utánjárást igényel Önnek. Fizetnünk kell akkor is, ha az új biztosító nem küldi a csekket, mivel a biztosítási törvény azt mondja, hogy az ügyfélnek tudnia kell a díj összegét és van rá módja (pl.: utalás), hogy eljuttassa azt a biztosítónak. A biztosítóknak lehetőségük van ilyen esetekben díjnemfizetés címszóval megszüntetni a szerződést. A kötelező biztosítás nélküli időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni.

A KGFB kiválasztásához, először a díjszámításhoz szükséges adatokat kell megadnia a kötelező biztosítás kalkulátor számára, majd megjelenítjük Önnek a biztosítók, következő évi díj ajánlatát. Ekkor eldöntheti, hogy érdemes-e átszerződnie másik biztosítóhoz. Ha igen, meg kell adnia a további adatokat is.

Kötelező biztosítás 2015 - biztosítók:1 2 3 4 5 > >>Számoljon és spóroljon időt és pénzt kötelező biztosítás kalkulátor segítségével

2018-02-05 05:06:00

Azzal mindenki tisztában van, hogy a kötelező biztosítás megkötése kötelező minden gépjármű  tulajdonos számára, azonban azzal nincs mindenki tisztában, hogy melyik lenne gépjárműve és gazdája számára a legmegfelelőbb szerződés.

Tovább a(z) Számoljon és spóroljon időt és pénzt kötelező biztosítás kalkulátor segítségével hírreKötelező biztosítás vadállattal való ütközés esetén

2018-01-27 07:04:00

Nem lehet felkészülni arra az esetre, amikor az autós egy hirtelen előugró őzzel vagy vaddisznóval ütközik. Tisztában vagyunk-e mit nyújt a kötelező biztosítás erre az esetre?

Tovább a(z) Kötelező biztosítás vadállattal való ütközés esetén hírreSzükséges lehet a kötelező biztosítás segédmotoros kerékpárra?

2018-01-23 05:02:00

Azzal mindenki tisztában van, hogy az autókra kötelező jelleggel, meg kell kötni a személygépjármű felelősségbiztosítást. Ez egyértelmű tény mindenki számára, az azonban már nem, hogy kell-e a kötelező biztosítás a segédmotoros kerékpárra.

Tovább a(z) Szükséges lehet a kötelező biztosítás segédmotoros kerékpárra? hírreLehetséges, hogy a kötelező biztosítás alacsony árait növekedés fogja követni?

2018-01-06 06:11:00

A folyamatosan megjelenő biztosítási termékek és az egyre nagyobb kedvezmények miatt a piacon való versengés maga után vonta, hogy a kötelező biztosítás díjai évek óta csökkennek, ám úgy tűnik ez a kötelező biztosítás piacot a csőd fele sodorja.

Tovább a(z) Lehetséges, hogy a kötelező biztosítás alacsony árait növekedés fogja követni? hírre2013-tól, bármikor változhat a kötelező biztosítás díja

2018-01-05 03:01:00

A törvényhozás elfogadta a biztosítók 2011-ben felhozott indokat, amelyek alapján megérettnek látják az időt, hogy a KGFB szabályait megváltoztassák, ahol szükséges. Ezek alapján a kártörténeti rendszer adminisztrációja, a díjhirdetés módja és gyakorisága változik.

Tovább a(z) 2013-tól, bármikor változhat a kötelező biztosítás díja hírreMára már megváltozott a KGFB trend is

2018-01-05 02:01:00

Az elmúlt két évben megváltozott a KGFB választási szempont is, hisz eddig jelentős százalékban a legolcsóbb ajánlatot választották az ügyfelek, azonban mostanra változott ez a trend. Ennek oka az is, hogy a baleseti adó úgy alacsonyra nyomja az árakat, hogy jelentős különbség nincs, így a gépjármű tulajdonosok nem váltanak évi maximum 2000 forintnyi spórolásért.

Tovább a(z) Mára már megváltozott a KGFB trend is hírreA MÁV ÁBE felszámolója eladja a követeléseket

2018-01-04 12:31:00

A MÁV ÁBE követeléseire és vagyontárgyaira a felszámoló pályázatot írt ki. A 2008-ban a felügyelet visszavonta az engedélyét, mivel elolvadt a kötelező tartalék. Az év augusztusában több ezer ügyfélnek kellett új biztosítót váltania évközben.

Tovább a(z) A MÁV ÁBE felszámolója eladja a követeléseket hírreKomoly változások a kötelező biztosítás piacán

2018-01-03 14:17:00

A biztosítók egy évvel ezelőtti kéréseit a kormány már idén ősszel megvitatja a Parlamentben és 2013. január 1-vel bevezetésre is kerül. A tervezet szerint a biztosítók évközben is módosíthatják a KGFB díjakat és a kártörténeti igazolások egy állandó azonosítót kapnak majd, illetve a díjhirdetés a PSZÁF és a MABISZ oldalán történik mad.

Tovább a(z) Komoly változások a kötelező biztosítás piacán hírreKötelező liberalizáció

2018-01-01 02:00:00

2013. január elsejétől megkezdődik a kötelező biztosítás teljes liberalizációja. Kérdés, hogy a kampány árcsökkentő hatása megmarad-e a változásokat követően. 2013-tól, három újdonság jelenik meg a KGFB szabályozásban.

Tovább a(z) Kötelező liberalizáció hírreA kötelező biztosításra új adónem törölve, így is 30% az adó

2017-12-05 10:03:00

A biztosítók megállapodtak az illetékesekkel, hogy a KGFB-ben bevezetett baleseti adó helyébe lépő új biztosítási adót nem léptetik életbe. A tervezett rendelkezés a többi vagyonbiztosítást nem érinti, mint az utas-, lakás-, és CASCO biztosításokat.

Tovább a(z) A kötelező biztosításra új adónem törölve, így is 30% az adó hírre