Ne költsön feleslegesen egy fillérrel sem többet a KGFB-re, mint amennyit szükséges! Mi sem tennénk. Oldalunkon a 2017-es kötelező biztosítás díja elérhető.

A kötelező biztosítást kikerülni nem lehet - jogilag legalábbis, mivel a KGFB nem önkéntes.

Megpróbálunk Önnek segítséget adni a 2017-es KGFB kiválasztásában, ezért minden biztosító és egyesület kötelező biztosítás díját megtekintheti néhány adata megadásával. Mi számolunk, szerződünk, ügyintézünk, Önnek nem lesz vele semmi gondja!

kötelező biztosítás kalkulátor

A kötelező biztosítás 2017-os kedvezményeit összegyűjtöttük, amelyet a biztosítás kalkulátor is tartalmaz. A 2013-as évben bevezetésre került baleseti adóval kapcsolatban is kaphatnak a gépjármű tulajdonosok tájékoztatást.

2007 júliusától, az ismeretlen, és/vagy KGFB-vel nem rendelkező gépjárművek által okozott, személyi sérüléssel járó károkat is kifizetik egy kormányrendelet alapján, a Kártalanítási Számla terhére.

kgfb

Súlyos probléma szokott lenni, hogy külföldi utazásunk alkalmával történik baleset. Ma már itthon is indítható kereset a károkozóval, vagy annak biztosítójával szemben! A legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha nem kötöttünk a KGFB mellé CASCO biztosítást, legalább az utazás idejére kössünk asszisztencia biztosítást, ilyenkor a napi pár száz forintos díj, teljes biztonságot ad. Ráadásul a javítás idehaza azonnal elkezdhető a CASCO biztosítás terhére is.

Újabb változás, hogy ha a felelősség egyértelműen megállapítható, akkor a károkozó biztosítójának, három napon belül javaslatot kell tennie a kártérítésre, így nem húzható a végtelenségig a kárügyintézés.

A KGFB szüneteltetésére is van lehetőség, amely a bejelentéstől számított, maximálisan hat hónapnyi időtartamra szól. Ezt elsősorban a motorosok szokták igénybe venni a téli hónapokra, minimum időtartam nincs meghatározva.

A továbbiakban a kötelező biztosítás váltással (KGFB) kapcsolatos hasznos tudnivalókról olvashat.

Biztosítóváltásáról érdemes tudnia az alábbiakat:

KGFB átkötését, ne hagyjuk az utolsó pillanatra! Ma már az új biztosító szerzi be a bonus-malus igazolásunkat, de ehhez meg kell adnia neki, az előző biztosító nevét és a KGFB kötvényszámát is.

Ezt, a MABISZ által létrehozott központi kárnyilvántartó rendszer biztosítja. A károsult biztosítója, közvetlenül intézi a jövőben a kárt, így ez kevesebb utánjárást igényel Önnek. Fizetnünk kell akkor is, ha az új biztosító nem küldi a csekket, mivel a biztosítási törvény azt mondja, hogy az ügyfélnek tudnia kell a díj összegét és van rá módja (pl.: utalás), hogy eljuttassa azt a biztosítónak. A biztosítóknak lehetőségük van ilyen esetekben díjnemfizetés címszóval megszüntetni a szerződést. A kötelező biztosítás nélküli időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni.

A KGFB kiválasztásához, először a díjszámításhoz szükséges adatokat kell megadnia a kötelező biztosítás kalkulátor számára, majd megjelenítjük Önnek a biztosítók, következő évi díj ajánlatát. Ekkor eldöntheti, hogy érdemes-e átszerződnie másik biztosítóhoz. Ha igen, meg kell adnia a további adatokat is.

Kötelező biztosítás 2015 - biztosítók:1 2 3 4 5 > >>A kötelező biztosítás kalkulátor évközben is alacsonyabb díjat fog mutatni

2017-10-08 01:02:00

Változások előtt áll ismét a gépjármű-biztosítási piac. Amennyiben hinni lehet az előrejelzéseknek, a KGFB kalkulátor az évközben is alacsonyabb díjakat fog mutatni azoknak, akik 2010 után már évközben váltanak. A biztosítók a kötelező váltás kampányban lényegesen alacsonyabb díjakat biztosítottak az autósoknak, mint az évközben váltóknak. A kampány kedvezmények egy részét a biztosítók ilyenkor próbálták meg behozni az ügyfeleken, amely jól tükröződött a kötelező biztosítás kalkulátor adataiban.

Tovább a(z) A kötelező biztosítás kalkulátor évközben is alacsonyabb díjat fog mutatni hírreA kötelező biztosítás váltás évközben is kifizetődő lesz

2017-10-06 06:15:00

A felügyelet azért engedi az évközben történő KGFB tarifa módosítását, mert egyrészről nagyobb versenyt vár alacsonyabb díjak mellett, illetve meg kívánta szűntetni azt a gyakorlatot, hogy a szabályozásnak szembe menve, az ügyfelek plusz kedvezményekért a szerződés fordulónapja előtti 60-30. napnál korábban szerződjenek. Ezzel a gyakorlattal az idő előtti váltásokkal, gyakran az ügyfelek jártak rosszabbul, mivel a kötelező biztosítás díjat befolyásoló tényezők, mint a lakcím, vagy gyermek születése, de leggyakrabban a károkozási esemény, a szerződéskötést követő időszakban történtek.

Tovább a(z) A kötelező biztosítás váltás évközben is kifizetődő lesz hírreJótékony hatású kötelező biztosítás liberalizáció

2017-10-04 09:06:00

A KGFB díjak 2013-as liberalizációja újabb versenyhelyzetet teremthet a piacon, hiszen az október 30-án megjelentetett 2013-as díjakat év közben többször is módosíthatják a biztosítók. A szakma azt várja, hogy a biztosítók itt is egymás alá licitálnak majd. A biztosítók eddig is hajtottak a novemberi kampányban az ügyfelekért, de az ilyenkor tett kedvezményes ajánlatokat az évközi váltókon próbálták behozni. Így az évközi kötelező biztosítás váltások magasabb díjakon történtek.

Tovább a(z) Jótékony hatású kötelező biztosítás liberalizáció hírreÚjabb törvényjavaslatok a kötelező biztosításra vonatkozóan

2017-07-06 11:02:00

Továbbra is baleseti adót kellene fizetni a kötelező biztosítás után, ez áll a költségvetési bizottság módosítási javaslatában. A baleseti adó megszüntetése, és az új adó belépése jelentős teherrel és gonddal járna, hisz mint a piacon, mint ügyfelek és biztosítók körében komoly vitákat eredményezhetnek.

Tovább a(z) Újabb törvényjavaslatok a kötelező biztosításra vonatkozóan hírreJanuártól változik a kötelező biztosítás rendszere

2016-12-18 07:08:00

A KGFB rendszer módosítása lehetővé teszi a biztosítóknak, hogy jövőre akár évközben is módosítsák a tarifáikat. Természetesen a felügyelet támasztott követelményeket ezzel kapcsolatban a biztosítóknak, például minden befolyásoló tényezőt ismertetni kell az érintettekkel és nem lehet különbséget tenni régi és új ügyfél között.

Tovább a(z) Januártól változik a kötelező biztosítás rendszere hírreVan még lejjebb a kötelező biztosítás díjakban

2016-10-31 10:04:00

A kötelező biztosítás átlagdíja alapján lehetetlennek tűnt, hogy további csökkenést láthatunk ezen a piacon. Ráadásul nem is kis mértékű, mert átlagosan 5-8%, de nem ritka a 20%-os csökkentés sem, egyes esetekben. A fővárosiak és az aglomerációban élők is jól járnak az idén, de nem maradnak ki a fiatalok és a kármentesen vezetők sem.

Tovább a(z) Van még lejjebb a kötelező biztosítás díjakban hírreVisszafogottabb kötelező biztosítás kampányra számíthatunk

2016-10-29 07:07:00

A paicra nincs új belépő, pár %-os csökkentés várható idén. Minden éveben van egy meglepetés ember, idén ez elmarad valószínűleg. A kötelező biztosítás díjak forintban kifejezett csökkentésére nincs esély, így egy szolgáltatás és kapcsolt biztosítás verseny alakulhat ki a biztosítók között.

Tovább a(z) Visszafogottabb kötelező biztosítás kampányra számíthatunk hírreEgy hét múlva jönnek a kötelező biztosítás díjak

2016-10-23 08:05:00

A KGFB díjak október 30-án jelennek meg két napilapban, amelyet jövőre vált fel a PSZÁF és a Mabisz honlapja. A biztosítók jövőre többször is tudnak módosítani a díjaikon, míg az autósok csak évfordulóra válthatnak biztosítást. Természetesen a megkötött szerződések egy évig érvényben vannak, azt nem módosíthatja egyik fél sem.

Tovább a(z) Egy hét múlva jönnek a kötelező biztosítás díjak hírreÉlénk a kezdeti érdeklődés a kötelező biztosítás díjak iránt

2015-11-12 09:08:00

A jóslatok szerint idén kevesebb lesz a biztosító váltó, de a tavalyi adatok alapján, fokozottabb az érdeklődés a KGFB díjak iránt, mint tavaly. Akik 2-3 éve váltottak utoljára, azoknak kellemes meglepetésben lehet részük: hatalmasat zuhantak a díjak.

Tovább a(z) Élénk a kezdeti érdeklődés a kötelező biztosítás díjak iránt hírreVan, aki a parkolási károkat is téríti

2015-11-02 10:10:00

A KÖBE a kötelező biztosítás kampányban téríti a parkolási károkat 150 ezer forintig. Mivel a gépjárművekben keletkezett károk jelentős része álló helyzetben történik, az autósok között fokozott érdeklődésre tarthat számot.

Tovább a(z) Van, aki a parkolási károkat is téríti hírre