A külföldi nyaralása alatt Önt ért baleset miatt kapott segítség nagyon drága is lehet, kivéve, ha rendelkezik utasbiztosítással!

Általában mindig másvalakivel történnek költséges és kellemetlen események az utazása alatt! Legyen körültekintő! Soha se tartozzon a másvalakik csoportjába, mindig legyen kéznél az utasbiztosítása!

Szakértők szerint, az országhatárt átlépők, mintegy harmada köt csak utasbiztosítást. Miért olyan nagy gond ez, amikor uniós tagországba látogatunk, hiszen rendelkezünk Taj kártyával!?

Sajnos, az uniós tagországokban, ránk nem a hazai feltételek vonatkoznak, hanem az adott ország törvényei. Itt nem hagyható figyelmen kívül az önrész, mely százezrekbe is kerülhet és persze a beteget terheli!

Utasbiztosítás Díjszámítás

Regisztráljon az Allianz Hűségprogramba, kössön utasbiztosítást 15%, 20%, vagy akár 25% kedvezménnyel és akár LG G4 okostelefont is nyerhet! Miért érdemes regisztrálnia az Allianz Hűségprogramba?

A bankkártyás fizetés után, az Ön e-mail fiókjában azonnal megtalálja az utazásához elengedhetetlen kötvényt. Így, akár az utazás előtt húsz perccel is tud utasbiztosítást kötni.

Az utazók még mindig tévesen gondolják, hogy a bankkártyához tartozó utasbiztosítás, vagy az EEK elegendő védelmet nyújt. A bankkártyához tartozó utasbiztosítás korlátozott, alacsonyabb szintű kockázatokat foglal magába, az EEK pedig sok mindenre nem terjed ki.

A biztosítók szakemberek bevonásával olyan utasbiztosításokat hozott létre, mint a síbiztosítás, búvárbiztosítás. Ezek a termékek speciális kockázatokra születtek, melyeket a hagyományos biztosítás sem fedez, nem hogy a bankkártya, vagy az EEK. Egyes utasbiztosítások mellé, úgynevezett stornó biztosítást is lehet kötni, felár ellenében. Amennyiben az utazási szerződés aláírásának napjánál később kötjük meg, egyes biztosítók türelmi időt kötnek ki. A türelmi idő alatt bekövetkezett események miatti meghíúsulást nem fedezik!

Síbiztosítás

A síbiztosítás például téríti a szános és a helikopteres mentést is, ami önmagában milliós tételnek számít és amit az EEK nem fedez! De ide sorolhatjuk azokat az eseteket is, amikor mi okozunk balesetet és a kárszenvedőnek ki kell fizetnünk a sífelszerelésében okozott kárt, a kórházi kezelésének a díját és a munkából való kiesést is.

Búvárbiztosítás

A búvárbiztosítás is tipikusan azokra a kockázatokra nyújt védelmet, amelyek a búvárokat érhet merülés alkalmával, biztosítva például a milliós felszerelést is. A drága búvárfelszerelésen túl, az egyéb műszaki cikkeket is térítik.

Extrémsport biztosítás

utasbiztosítás, extrémsport biztosítás

A biztosítók extrémsport biztosítás csomagjai számos népszerű, ám veszélyes sport kockázatait fedezi. Ilyen esetekben, gyakran a külföldön elszenvedett balesetből hátramaradt és idehaza végzett rehabilitásiót is támogatják, amelyeket még a TB sem térítene. Az extrémsport biztosítás az alábbi tevékenységeket öleli fel: siklóernyőzés, hegymászás, falmászás, vízisí, jetski, banán, quad, ejtőernyőzés, bungee jumping, barlangászat, vadvízi evezés, rafting, stb.

Fizetés bankkártyával - CIB Bank e-commerce szolgáltatás

Az utasbiztosítás kalkulátor lehetőséget kínál az utalásos fizetési módra, illetve a bankkártyás fizetésre is. A bankkártyás fizetéssel egybekötött utasbiztosítás kötésnél cégünk a CIB bank oldalára irányítja a vásárlót, aki a CIB Banknak adja meg a kártyája adatait. Sikeres fizetés esetében, azonnal elküldjük az utasbiztosítás kötvényt a regisztrált e-mail címre.

Bankkártya utasbiztosítás elegendő?

A bankkártya mellé kínált utasbiztosítások rendszerint általános kockázatokra kiterjedő és minimális térítési limitekkel rendelkező utasbiztosítás, amely a semminél több ugyan, de valódi biztonságot nem nyújt.

Milyen szolgáltatást nyújt az EEK (Európai Egészségbiztosítási Kártya)?

A kártyával jogosultak vagyunk az Uniós tartózkodásunk ideje alatt orvosilag szükséges egészségügyi ellátásokra. Ezek meghatározása, természetesen az adott tagállam törvényei szerint változik.
Az orvosilag szükséges ellátásra a magyar állampolgár is jogosult a kártya birtokában. A Kártyát a lakóhely szerint illetékes regionális egészségbiztosítási pénztár állítja ki, érvényességi ideje 12 ill. nyugdíjasok esetében 36 hónap. A kiállításhoz az alábbi dokumentumok bemutatása szükséges:

Rendkívül fontos, hogy csak és kizárólag, a OEP-pel szerződésben lévő szervekhez fordulhatunk, magánszolgáltató által nyújtott ellátás költségeit nem téríti az OEP, azt a betegnek kell kifizetni!

Természetesen, az egyenlő elbánás elvének megfelelően, közvetlenül lehet az EÜ-i szolgáltatóhoz fordulni, de az említett önrészt is kötelesek vagyunk kifizetni (pl.: előfordulhat, hogy egy szimpla orvosi vizsgálatért, a már nálunk is ismert vizitdíjat kell fizetni, melynek összege 10-15 euró).

A kártya mellé kapunk egy tájékoztatót is, amelyben az adott országok ellátási feltételeit tartalmazza. Amennyiben kártya hiányában utazunk az unióba, a szolgáltatást ki kell fizetnünk az adott tagállamnak majd itthon, a kezeléskor kiállított eredeti számlákat és a kiegyenlítésére vonatkozó igazolást a lakóhelye szerint illetékes magyar regionális egészségbiztosítási pénztárnak (REP) kell benyújtani. Természetesen akkora összeget kapunk vissza, amennyibe került volna a kezelés, ha lett volna kártyánk.

Európai Egészségbiztosítási Kártya vagy utasbiztosítás?

Európai Egészségbiztosítási KártyaUtasbiztosítás
Csak szerződött szolgáltatóhoz lehet fordulni vele. Magán egészségügyi szolgáltatóhoz is lehet fordulni vele.
Csak az orvosilag szükséges ellátásokat fedezi. A biztosítási szerződés szerinti összes ellátást fedezi (halott szállítást, poggyászbiztosítást, stb.)
A szükséges ellátásokat azok árára tekintet nélkül nyújtani kell.


1 2 3 4 5 > >>Utasbiztosítás nélkül nemcsak kockázat, de óriási felelőtlenség utazni

2018-02-06 16:16:00

Sokan úgy gondolják, hogy az utazási költségek mellett az utasbiztosítás spórolásként szolgálhat, így ez nélkül hagyják el otthonukat, azonban ez nem csak, hogy nagy kockázat, hanem óriási felelőtlenség is, hisz soha nem tudhatjuk, honnan leselkedik ránk baj, így utasbiztosítás nélkül akár milliókra is rúghatnak a költségek.

Tovább a(z) Utasbiztosítás nélkül nemcsak kockázat, de óriási felelőtlenség utazni hírreAz utasbiztosítás kalkulátor igencsak megkönnyíti választásunkat

2018-02-05 02:04:00

Bárhová is utazunk, az utasbiztosítás igen előnyős helyzetben, hisz senki nem tudhatja hol és mikor leselkedik rá veszély, ami e biztosítás nélkül jelentős nagy összegeket követel. Azonban egyes felmérésekből kiderült, hogy a magyarok hozzáállása egyáltalán nem katasztrofális, hisz a hosszabb utazások 90 százaléka biztosítva van.

Tovább a(z) Az utasbiztosítás kalkulátor igencsak megkönnyíti választásunkat hírreUtazom. Kössek utasbiztosítást?

2018-01-26 13:12:00

Elképzelhetetlen összegeket kell fizetni egy baleset, sérülés vagy betegség esetén. Olcsó egészségügyi ellátás nincs, csak drága és még drágább. Hatalmas kockázatot vállal az, aki utasbiztosítás nélkül utazik külföldre, hiszen egy-egy kezelés óriási összegeket emészt fel, amely akár az egész családot eladósíthatja évekre.

Tovább a(z) Utazom. Kössek utasbiztosítást? hírreSíbiztosítás a téli sportokhoz

2018-01-26 08:04:00

A tapasztalat azt mutatja, hogy sokan nem kötnek síbiztosítást, pedig ezt már interneten is meg lehet tenni. Akik kötnek, azok sajnos nem járnak utána, hogy milyen feltételek is vonatkoznak rájuk, és csak az esemény bekövetkeztével derül ki, hogy a meglévő biztosításuk nem fedezi az ellátás, mentés és szállítás költségeit.

Tovább a(z) Síbiztosítás a téli sportokhoz hírreMire elég egy bankkártyához csatolt utasbiztosítás?

2018-01-25 16:17:00

A nyári szezon elindulásával nem árt, ha tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel. A pénzintézetek gyakran csatolnak a bankkártyáikhoz kiegészítő szolgáltatásként utasbiztosítást is. Ezek az utasbiztosítások rendszerint alacsony limiteket és csökkentett szolgáltatásokat kínálnak a bankkártyához, így maximum rövidebb 1-2 napos kiruccanásokra elegendőek.

Tovább a(z) Mire elég egy bankkártyához csatolt utasbiztosítás? hírreAz útlemondás biztosítás nem csatolható a repülőjegyekhez

2018-01-23 15:03:00

Az útlemondás biztosítást, vagy másnéven stornóbiztosítást a jövőben nem csatolhatják az online utazásszervezők a repülőjegyekhez. Az Uniós Bíróság egy német ügyben döntött erről, mivel az iroda automatikusan hozzáadta a külön szolgáltatást, plusz díjért.

Tovább a(z) Az útlemondás biztosítás nem csatolható a repülőjegyekhez hírreUtasbiztosítás piaci körkép

2018-01-22 15:18:00

Míg a hazai utasbiztosítási piacról szinte csak a panaszt lehet hallani, addig az európai piac nagyban virágzik. Három nagy biztosítótársaság vezet e téren, az Allianz, a Generali és a Munich Re.

Tovább a(z) Utasbiztosítás piaci körkép hírreQBE utasbiztosítások

2018-01-12 12:06:00

A QBE Biztosító fontos szerepet tölt be a hazai utasbiztosítás területén. A különféle biztosítási termékek mellett több utasbiztosítás csomaggal próbál az ügyfelek kedvében járni. A biztosító társaságnak feltett célja, hogy mindenki megtalálja a számára ideális utasbiztosítást, bármilyen célból is utazik külföldre.

Tovább a(z) QBE utasbiztosítások hírreBiztosítás kalkulátor – utasbiztosítás kalkulátor

2018-01-11 13:13:00

A biztosítási piac fejlődése nyomán jöttek létre a biztosítás kalkulátor rendszerek, amelyek előzőleg szükségessé tették, hogy a biztosításokat közvetítőkön keresztül lehessen megkötni. A közvetítők, vagy, ahogy manapság nevezzük őket, a biztosítási alkuszok egyszerre több biztosítóval állnak kapcsolatban, így egyszerre több ajánlatot is tudnak a leendő ügyfél elé terjeszteni.

Tovább a(z) Biztosítás kalkulátor – utasbiztosítás kalkulátor hírreHogy gondtalan legyen az utazás

2018-01-01 02:02:00

Számtalanszor hívtuk fel már mi is az utazók figyelmét arra, hogy egy átlagos jövedelemmel rendelkező családnak olyan kihívást jelent az utazás során felmerült baleset vagy betegség költsége, amellyel a legtöbbször utasbiztosítás nélkül nem tudnak megbírkózni. Sajnos ezt nem tudjuk elégszer hangsúlyozni.

Tovább a(z) Hogy gondtalan legyen az utazás hírre